Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

...
Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в
Коментари Харесай

Захарова: Никой не може да поставя ултиматуми на Русия

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на настояването на английското министерство на външните работи, в която декларира, че Русия не е обвързвана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе токсичен някогашният полковник от Главно разследващо ръководство Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи ТАСС. Агенцията цитира известие на съветската дипломатическа задача в Туитър.

В него се споделя, че в изпратената през днешния ден нота посолството е удостоверило, че Русия не е обвързвана с случая в Солсбъри, и е изложило упоменатите към този момент условия за осъществяване на взаимно следствие.

Руското посолство в Лондон съобщи в Туитър, че Москва няма да отговори на английския ултиматум , в случай че не получи проби от нервнопаралитичното вещество, употребявано при нападението против Скрипал, заяви Асошиейтед прес, също цитирайки Туитър.

Британският министър председател Тереза Мей даде на Москва период до среднощ да изясни по какъв начин химическо вещество, съветско произвеждане, се е озовало и е било употребявано в британски град. В противоположен случай Лондон заплаши да предприеме ответни ограничения.

Никой не може да слага 24-часови ултиматуми на Руската федерация, съобщи в ефира на държавната телевизия "Русия 1 " представителят на Министерство на външните работи Мария Захарова. Никой не може да заплашва Русия, безапелационна е Захарова, представена от ТАСС.

По мнението й Тереза Мей не има никакви обстоятелства за отравянето на Скрипал, а обстановката към случая демонстрира по какъв начин работи "класическата английска пропагандна машина " Всички оръдия на процедура са включени в този момент, посочи Захарова.

Нито една английска медия няма да продължи да работи в Русия, в случай че Лондон реши да спре излъчването на съветската държавна телевизия Ар Ти, съобщи още говорителката на съветското външно министерство.

Британският медиен регулатор (Офком) по-рано заяви, че може да преразгледа разрешителното на Ар Ти (бивша "Раша тудей "), считана за агитационен орган на Кремъл, в случай че английското държавно управление реши, че Русия е виновна за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР