Посолството на Русия в Скопие излезе със специално изявление, в

...
Посолството на Русия в Скопие излезе със специално изявление, в
Коментари Харесай

Пендаровски обвини Русия, че се меси в македонските протести, Москва отрича

Посолството на Русия в Скопие излезе със особено изказване, в което отхвърля изказванията на македонския президент Стево Пендаровски, че " Руската федерация злоупотребява с митингите на жителите ".

Реакцията на дипломатическата задача е малко закъсняла - изказванията на Пендаровски, които са засегнали управляващите в Москва, са от 8 и 10 юли. Пред вестник " Етнос " той съобщи, че Русия основава най-сериозните хибридни закани за Балканите, а пред ТВ 21 - че " хора от прилежащи страни са пристигнали в Северна Македония, с цел да предизвикат произшествия " по време на митингите против така наречен френско предложение.

Отхвърляме обвиняванията, отправени към нашата страна - Русия не се е намесвала, не се намесва и няма желание да се намесва във вътрешните работи на която и да е страна, в това число и на Северна Македония, колкото и да се пробват да я обвинят в това, обявиха през днешния ден от съветското посолство в Скопие.

Това опонира на самата философия на съветската външна политика. Добре знае се, че такива опити в никакъв случай не водят до стремежи резултат и в последна сметка дискредитират тези, които прибягват до сходни способи, написа още в изказването на дипломатическата задача.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР