Посолството на Египет призова своите граждани, които в момента се

...
Посолството на Египет призова своите граждани, които в момента се
Коментари Харесай

Китай и Египет призоваха своите граждани спешно да напуснат Украйна

Посолството на Египет прикани своите жители, които сега се намират на територията на Украйна, незабавно да изоставен страната ни, съобщава Egypt Today.

„ Всички членове на египетската общественост, живеещи на територията на Украйна, би трябвало да изоставен страната допустимо най-скоро “, споделиха от посолството.

Дипломатите предложиха на жителите на Египет да употребяват авто и железопътен превоз, с цел да пътуват от Украйна до прилежащи европейски страни. Там хората са призовани да закупят билети за полети до Египет.

Служители на египетското посолство приканиха своите сънародници да демонстрират оптималната нерешителност по време на заминаването си и да стоят надалеч от рискови зони.

Тези египтяни, които към момента остават в Киев и други украински градове, бяха помолени да уточнят персоналните си данни в дипломатическата задача.

Едновременно с египетското посолство китайските дипломати призоваха своите сънародници да изоставен Украйна допустимо най-скоро. Причината е " мрачната обстановка " в областта на сигурността.

Китайското посолство дава обещание да спомага за евакуацията. Също по този начин, китайците в Украйна са помолени да бъдат деликатни. Умоляват се хората неотложно да уточнят персоналните си данни в посолството. А хората, които непринудено се изтеглят и се придвижват сами, се молят да се явят в дипломатическата задача.

Припомняме, на 16 октомври стана известно, че Сърбия затвори посолството си в Украйна. От посолството оповестиха, че чиновниците на дипломатическата и консулска задача не престават да извършват работата си в Белград до основаването на условия за завръщане. Става дума за трима дипломати и един чиновник на посолството.

Освен това посолството на Съединени американски щати в Киев прикани американските жители да изоставен Украйна. Държавният департамент на Съединените щати разполага с информация, че Русия ускорява напъните си за нанасяне на удари по гражданската инфраструктура и държавните уреди на Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР