Посолството на Чешката република в България свали наполовина националния си

...
Посолството на Чешката република в България свали наполовина националния си
Коментари Харесай

След масовото убийство в Прага: Ден на траур, чешкото посолство у нас свали знамената наполовина

Посолството на Чешката република в България смъкна на половина националния си байрак в памет на жертвите, убити от 24-годишния студент Давид Козак.

Пред постройката на Чешкото посолство в София има сложени траурни свещи. Знамето на Европейския съюз (ЕС) също е свалено на половина.

БГНЕС напомня, че Чешката република разгласи 23 декември за ден на народен печал, откакто въоръженият Давид Козак умъртви 14 души и рани други 25 във Факултета по изкуствата на Карловия университет в Прага, който се намира покрай огромни туристически обекти като Карловия мост от XIV век.

Насилието в историческия център на града провокира евакуация на цивилните жители от региона и разполагане на тежко въоръжена полиция.
Стрелецът Давид Козак се е самоубил, когато полицията се е намесила.

Козак е имал законно оръжие. Той е разследван за три убийства преди стрелбата в Карловия университет. От полицията оповестиха, че преди да се запъти към университета, той е прострелял татко си. Козак е разследван и за убийството на различен мъж и двумесечната му щерка в гора в източните околности на Прага преди седмица.

Местните медии оповестиха, че стрелбата в Карловия университет е най-тежката всеобща пукотевица в Чешката република от десетилетия насам.

Министър-председателят на Чешката република Петър Фиала сподели, че престрелката в Карловия университет не е обвързвана с тероризъм и проведена престъпност, отбелязвайки, че „ това е дело на един уединен човек ". Той назова случая „ отблъскващ акт, за който няма опрощение ".

Президентът на Чешката република Петър Павел съобщи, че е шокиран от насилието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР