Посолства на България и Република Северна Македония (РСМ), сред които

...
Посолства на България и Република Северна Македония (РСМ), сред които
Коментари Харесай

Посолства на България и РСМ заедно отбелязват 24 май

Посолства на България и Република Северна Македония (РСМ), измежду които тези в Белград, Киев, Прага и Варшава, ще отбележат дружно 24 май. За това са се споразумели външните министерствата на двете страни в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, заяви българското Министерство на външните работи.

На 27 май държавните глави на България и на Република Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски ще отдадат дружно респект пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим.

По този мотив през днешния ден президентът Румен Радев съобщи:

„ Заедно с президента Стево Пендаревски освен ще отдадем респект към делото на светите братя Кирил и Методий в Рим, само че ние ще пътуваме дружно в един аероплан, двете делегации, с цел да заявим нашата ясна взаимна политическа воля, че ще развиваме връзките сред нашите две страни в дух на доверие, другарство и добросъседство.

Аз мисля, че методът за решение на всички проблеми, методът за отваряне на европейския път на нашите братя в Република Северна Македония минава на първо място през София. Ние би трябвало между тях умерено, искрено и отговорно да седнем да решим нашите двустранни проблеми “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР