Посмъртната съдба на тленните останки на дисидент номер едно Николай

...
Посмъртната съдба на тленните останки на дисидент номер едно Николай
Коментари Харесай

Разпръскват праха на Николай Колев - Босия

Посмъртната орис на тленните остатъци на отстъпник номер едно Николай Колев-Босия, който си отиде на 29 август, ще бъде почтена за персона от неговия мащаб, заричат се приятелите му. След кремацията някои от тях са дали съвет на вдовицата му Таня, прочут столичен проектант, урната с праха на " националния трибун " да бъде положена в частния имот на гробищата в Бояна. Друга концепция има поетът, еколог и протестър Вихрен Михайлов, съобщил пръв в социалката си за кончината на Босия.

" Ще предложа на брачната половинка му да заровят урната в двора на къщата ми на Искърското дефиле ", сподели за " България Днес " Михайлов.

По негова самодейност всяка година другари, съратници и фенове на " безконечния протестър " ще вършат поход в планината в негова памет. Близкият другар на Кольо Босия възнамерява и " бурен мемориал ", който да се трансформира в паметно място за именития политически пандизчия на живковизма, на планински скат. " Мястото ще бъде надалеч от пътя, с цел да не го осквернят вандали ", посочи поетът екоактивист. Той добави, че приживе Кольо Босия е бил огромен алпинист и неотклонен пешеходец, по тази причина се надява неговото семейство да избере обичаното му място в планината, откъдето да разпилян праха му, в случай че урната не бъде положена в двора на Вихрен Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР