Последвайте Гласове в.Русия започна днес кампания от обстрели срещу енергийната

...
Последвайте Гласове в.Русия започна днес кампания от обстрели срещу енергийната
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се опитва да ни изтрие от лицето на Земята

Последвайте " Гласове " в.
Русия стартира през днешния ден акция от обстрели против енергийната инфраструктура на Украйна. Това заяви във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, който заяви за десетки офанзиви с ракети и набези с дронове иранско произвеждане, съобщи Франс прес.

" Те желаят суматоха и безпорядък, те желаят да разрушат енергийната система ", сподели той във видео, публикувано в обществените мрежи. Зеленски добави, че ударите с " десетки ракети " и ирански дронове " Шахед " са били нанесени по страната от север на юг и от изток на запад, като са засегнали Киев и регионите към Хмелницки, Лвов, Днипро, Виница, Запорожие, Суми, Харков и Житомир.
" Възможни са краткотрайни прекъсвания на тока, само че няма да спре нашата религия в успеха ", отсече той в клипа, сниман в центъра на Киев.
" Врагът желае да ни е боязън, хората да бягат, само че ние можем да вървим единствено напред и ще покажем това на бойното поле ", добави той, като прикани украинците да останат в укритията си.

" Тази заран агресорът изстреля 75 ракети, 41 от които бяха свалени от нашата противовъздушна защита ", съобщи по-рано през днешния ден в Телеграм началникът на украинския Генерален щаб Валерий Залужни. Той посочи, че Русия е употребила и бойни дронове.
Зеленски загатна за 38 свалени съветски ракети.
 

" Те се пробват да ни унищожат и да ни заличат от лицето на Земята… да унищожат нашите хора, които спят вкъщи си в (град) Запорожие. Да убият хората, които отиват на работа в Днепър и Киев ", написа по-рано през днешния ден Володимир Зеленски в своя обява в приложението " Телеграм ". " Сирените за въздушна паника не стихват в цяла Украйна. Има ракетни удари. За страдание има убити и ранени ", добави той.
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че днешните съветски ракетни удари в Украйна са посочили, че президентът Владимир Путин " е терорист, който води диалога с ракети ".
" Множество съветски ракетни удари в цяла Украйна. Единствената тактичност на Путин е терорът против мирни украински градове, само че той няма да пречупи Украйна. Това е и неговият отговор на всички умиротворители, които желаят да приказват с него за мир: Путин е терорист, който води разговора с ракети ", написа Кулеба в " Туитър ".
Ростислав Смирнов, консултант на Кулеба, заяви в това време във Facebook, че при обстрел на съветската войска през днешния ден в Шевченковски регион на Киев са загинли осем души, а 24 са били ранени. 
Опожарени бяха 6 автомобила, развалени - над 15. За очистване на последствията украинската държавна работа по изключителните обстановки изпрати 30 души с 6 единици техника. Данните се прецизират, добави той.
Спряно е придвижването по линиите на столичното метро, а метростанциите се употребяват като укрития. Ръководството му прикани жителите " да не подценяват сигналите за въздушна паника ".
Руски ракетни удари повредиха постройките на филхармонията в Киев и няколко музея, заяви УНИАН. 
Русия удари през днешния ден с ракети Лвовска област; изумени са обекти от енергийната инфраструктура, уточни главата на регионалната администрация Максим Козицки.
За четирима убити и двама ранени при съветски обстрел през нощта заяви управата на град Славянск. За един умрял и петима потърпевши - градските управляващи в Запорожие. За ракетни и артилерийски обстрели без жертви, само че довели до повреди в електроснабдяването - администрацията на Днепропетровска област.
От началото на войната Киев е бил на няколко пъти под съветски ракетен обстрел. Днешният, първи от месеци насам, е най-интензивният до момента, посочва ДПА.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР