Последвайте Гласове в .Четвърти избори за 18 месеца е скандално.

...
Последвайте Гласове в .Четвърти избори за 18 месеца е скандално.
Коментари Харесай

Станишев: Политиците си играят с огъня. Трябва да се стегнат и да решават проблемите на хората

Последвайте ”Гласове " в.
Четвърти избори за 18 месеца е скандално. Това е тежка диагноза за българската политическа система. Ако има избори през пролетта, композицията ще бъде същата.

Това съобщи президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев в предаването " Тази заран " по БТВ.
Всички партии като че ли играят обреден танц, с цел да обвинят други, че не желаят да създадат държавно управление. Политическа партия и Българска социалистическа партия декларират, че няма да договарят с ГЕРБ и Движение за права и свободи, разчитайки те да се износят при възможна коалиция или, в случай че не съумеят, да изгубят идващите избори. ГЕРБ насочва оферта, само че мъчно ще излезе от изолацията. Политиците си играят с огъня и ще си платят цената. Победителят в изборите има 9% от имащите право на глас, а Българска социалистическа партия - 3,5%. Трябва да се стегнат и да вземат решение проблемите на хората, счита той.
Ако през 2005 година страстите и партийните разлики бяха надвили, България нямаше да стане член на Европейски Съюз през 2007 година Щяхме да влезем с Хърватия през 2013 година и да загубим 5 години и десетки милиарди евро.

Той напомни доста по-голямата борба при започване на 90-те години, когато обаче на Кръглата маса се реализира компромис.
Според Станишев има " боязън от зимата ". Както и вяра от страна на всяка партия, че тази, която влезе във властта през зимата ще се износи и това ще даде електорално преимущество на съперниците й.
Запитан би трябвало ли да има оставка на Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия, Станишев отговори: " Да, естествено! Българска социалистическа партия реализира историческо дъно от 230 хиляди гласа. Когато предлагаш едно и също няколко пъти, а гласоподавателите ти дават знак, че не го одобряват, въпросът с оставката следва автоматизирано. " И показа, че ножът към този момент е опрял до кокала и става дума за оцеляването на Българска социалистическа партия.
Българска социалистическа партия беше в шизофренно състояние в държавното управление, уточни той. И обърна внимание, че тя заявяваше, че е срещу глобите, само че участваше в дясно държавно управление, което ги наложи. Твърдеше, че не изнасяме оръжие за Украйна, а всички знаем, че те прекосяваха през Полша.
Българска социалистическа партия беше част от най-русофобското държавно управление, което изгони над 70 съветски дипломати и чиновници на посолството, измежду които и учители.
Украйна е във война и влизането й в НАТО сега ще значи въвличането на алианса в спора, сподели Станишев. Позицията на президента е вярна, уточни Станишев. Той разяснява по този начин неподписването от страна на Радев на декларация на президенти от Източна Европа за бързо приемане на Украйна в НАТО.
Ескалацията се усилва и от двете страни, уточни той. Русия разгласи готовност и анексация, което ескалира спора.
Той напомни, че Европейски Съюз е план на мира и би трябвало да бъде открито политическо решение.
Санкциите против Русия работят, само че когато те вредят повече на теб, в сравнение с другата страна, би трябвало да се замислиш, сподели той. 
Европейската промишленост е в колапс, Европа кърви и в посока Русия, и в посока Съединени американски щати, сподели Станишев.
Войната с президента е безплодна за Българска социалистическа партия. Това повтарящо се напрежение единствено обърква гласоподавателите и за това би трябвало да се носи отговорност, уточни той.
Искам Българска социалистическа партия да бъде огромна още веднъж, да бъде партията, без която да не могат да се взимат решения, съобщи Станишев.
По мотив участието на България в Шенген, Станишев напомни, че през 2018 година по негова самодейност Европейският парламент с две трети болшинство гласоподава в интерес на България и Румъния в Шенген.
Сега още веднъж следва такова решение и съгласно него то ще бъде позитивно за България.

Източник: бТВ
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР