Последното изразено мнение на запасния Стоянов в личния му профил

...
Последното изразено мнение на запасния Стоянов в личния му профил
Коментари Харесай

Ако 30 години си бил цивилен и те вкарат да командваш в казармата, ще бъдеш смешен. Обратното е същото

Последното изразено мнение на запасния Стоянов в персоналния му профил във Facebook гласи: „ Ако не подкрепяш дейностите на държавното управление, въпреки и неверни, значи си част от мафията. Ако приказваш истината, която не се харесва на ръководещите, още веднъж си част от мафията. Ако имаш позиция, друга от тази на ръководещите, то тя е позорна, дори мафиотска. Ако ръководещите изразят същата позиция като твоята, само че са я изразили след теб, то тяхната не е позорна и би трябвало да се съгласиш с нея. Инак отново си мафия. Ако не си склонен с казаното от ръководещите си част от мафията “. И тъй наречените в този жанр. Много мафия, доста нещо. И доста камъни в градината на кабинета. Мдааа…

О.з. Стоянов несъмнено е добър боен пълководец и специалист. От значително нреме към този момент населява политиката, което е много по-различно. Затова съм податлив да се доверя на съветския ген. Лебед, който мистериозно почина с вертолет, откакто бе декларирал, че може да се кандидатира за президент, който е споделил: „ Генерал политик, е все едно евреин – еленовъд “.

Ако Стоянов не е схванал, че по време на ръководството на Борисов с подръчни негови обединения, са откраднати десетки милиарди – време е да го запомни. Статистика за корупцията в България на Европейска комисия отпреди 3 години сочи, че годишно страната ни е губила по 11 млрд евро годишно от корупция. Наполовина да е вярна тази информация, отново е смразяваща. Това отклонение на средства, което си е обеден грабеж, може да стане единствено в случай че властта се е прегърнала с проведената престъпност. По формулировка това е мафия.

Самият президент, когато излезе с вдигнат пестник при митингите през 2020 г, съобщи същото и изрече фразата „ Мутри вън! “. Тя бе подета от хиляди български жители, които упорстваха за оставката на Борисов и Иван Гешев, като водещи фигури в мафиотския модел, налаган години наред.

В момента същите кръгове, които въплъщават този мафиотски модел желаят да срутен държавното управление. Крещят против Петков и Василев, само че даже да не бяха те, а други, отново щяха да недоволстват, да изтерясват и да кроят преврати. За мафията правдивост значи да е на власт. Всичко друго би трябвало да бъде спъвано, размазвано и разпъвано на кръст по всевъзможен начин – медийно включително. Това, че се назовават съпротива, трансформира ли тяхната мафиотска същина, декларирана и от президента през 2020 година? И в случай че „ да “ – с какво по-точно я трансформира? Преживяли са честен катарзис? Вече не пълнят чекмеджета?

Критики против ръководството на сегашната коалиция може и би трябвало да има. По отношение на всяка власт би трябвало да е по този начин и това е принцип от древността. В огромна степен е професионално обвързване на свободната публицистика. Има такива медии и публицисти, популярност Богу.

Политиците обаче, макар мръсния поминък, който упражняват, също би трябвало да следват избрани правила. Марк Скоузен споделя: „ Ние в никакъв случай няма да правим смяна,нито да открием същинските политически водачи, до момента в който не променим хората, които ги избират. Гражданите имат потребност от участници в ръководството и значими институции, които са способни да трансформират нещата и да прибавят стойност към обществото. Констатации и рецензии против съперника е лесната страна, персоналното присъединяване в интерес на обществото е по-трудната и значима част “.

Димитър Стоянов, заемащ основна позиция в Президентството, може и да е чувал за тези неща, само че явно не са измежду целите му. Да се включиш в хора на съпротива, която до през вчерашния ден е работила против ползите на жителите и е трансформирала България в най-бедната, умираща и корумпирана страна в Европейски Съюз, е меко казано неприятен знак. Издава даже незрялост.

Какво виждаме като резултат от напъните на Румен Радев да спомага за стабилността в страната, за поддръжка на смяната? В кадрови проект имаме министър председател и вице.-премиер, които той уточни за значими стълбове в двете служебни държавни управления. Днес те са обект на рецензия и от негова страна, и от Стоянов, което се възприема като негови послания. Стефан Янев – и той някогашен боен, - също е негов избор. Той пък си самоповярва, че е огромен политик, водач и харизматичен водач, което го приближава застрашително до жанра гротеска…

Детайлите са още по-смущаващи, само че няма да се спирам на тях в този момент.

Ако употребявам логиката от изводите, които прави запасния Димитър Стоянов за ръководещите, ще се получат няколко питания.

Той в действителност ли има вяра, че неговото мнение е вярно?

Наистина ли е уверен, че някогашните ръководещи и задкулисието, което им дърпа конците, не са мафиотски модел на държание?

Той лично мнение ли показва или в съгласие такова с неговия шеф?

Позната ли му е мисълта на Франклин Д. Рузвелт: „ Бъдещето е за тези мъдри политици, които осъзнават, че болшинството жители се интересува повече от държавното управление, в сравнение с от политиката “?

Не станаха ли прекомерно доста някогашните военни, които влязоха в политиката с маршова стъпка, без да понават задоволително действителностите на живота отвън казармата?

Самоуверената сдържаност не е артикул на интелекта, а на неузрял темперамент. Думи на класик, който не произлиза от армейска среда…

Дългогодишни наблюдения демонстрират, че за значително военни важи фразата: Може да са напуснали казармата, само че тя не ги напуща. За тях смяна значи да облечеш граждански костюм с интендантска кройка и да те влече зеленият цвят…

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР