Последното изобретение на израелската военна индустрия е оръжие, което стреля

...
Последното изобретение на израелската военна индустрия е оръжие, което стреля
Коментари Харесай

Оръжията на бъдещето: Автомат с литиево-йонна батерия е най-новата „играчка“ на израелската армия

Последното откритие на израелската военна промишленост е оръжие, което стреля автоматизирано, когато записва цел. Названието му е „ Арбел “ и е най-новата разработка на компания Israel Weapon Industries (IWI). От там обясниха, че това е система, „ единствена по рода си, която трансформира разпоредбите във връзка с леките оръжия.

От компанията-разработчик допълниха, че оръжието им е първото от системата на леките оръжия, които ще бъдат компютъризирани в световен мащаб.

По думите на специалистите електронният спусък усъвършенства точността и в същото време усилва коефициента му на мощ, което го прави до три пъти по-смъртоносно оръжие спрямо всички останали на пазара.

Електронният спусък се задейства, когато оръжието е сложено в режим на пукотевица. По този метод всичко, което стрелецът би трябвало да направи, е да дръпне спусъка, когато е набелязал целта, да го задържи натиснат и всякога, когато автоматът бъде ориентиран към целта, ще бъде създаден прецизен и гибелен изстрел. Освен това системата не пречи на естествената му активност, което значи, че с оръжието може да се стреля и по общоприет метод, разясняват специалистите от IWI.

„ Арбел “ се състои от три детайла: компютъризирана платформа, модернизиран електронен механизъм за пукотевица, оборудван със датчици, и нов режим на пукотевица. Всичко това работи със сменяема батерия. Самата батерия е литиево-йонна и може да издържи до 50 часа без зареждане, осведоми порталът Breaking Defense.

Според уеб страницата Zona-militar прецизността на „ Арбел “ по отношение на движещи се цели е сред 80 и 90 %.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР