Последно време няколко водещи пазарни аналитици едновременно заявиха, че продажбите

...
Последно време няколко водещи пазарни аналитици едновременно заявиха, че продажбите
Коментари Харесай

Сринаха се акциите на доставчиците на компоненти за iPhone

Последно време няколко водещи пазарни аналитици по едно и също време обявиха, че продажбите на новите iPhone няма да са толкоз високи, колкото се очакваше.
Така да вземем за пример, през вчерашния ден известният аналитик Мин-Чи Куо (Ming-Chi Kuo) съобщи, че продажбите на iPhone XR няма да са 100 милиона броя, както самия той предвижда по-рано, а ще бъдат не повече от 70 милиона смарт телефона.

Куо смята, че главната причина за този спад е комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Другите аргументи съгласно аналитика са неналичието на основни нововъведения в iPhone XR, прекомерно високата цена на новия смарт телефон и мощната конкуренция от страна на Huawei. Наистина, Huawei предлага смарт телефони със същите механически характерности, само че при по-ниски цени.

Доставчиците на съставни елементи за Apple са безусловно шокирани от поправените надолу поръчки на американския софтуерен колос. Това мощно се отрази върху финансовите индикатори на производителите и доставчиците на камери, дънни платки, акумулаторни акумулатори, екрани и други съставни елементи. Акциите на LG Innotek да вземем за пример, доближиха своя най-малко за тази година. Подобно е ситуацията с Qorvo и Lumentum.

За редица производители точно Apple е източника на приходи и в този момент цените на техните акции започнаха да се срутват.



Инвеститорите на Apple започнаха да се тревожат. В своя финансов доклад Apple съобщи, че повече няма да разгласява броя продажби на iPhone, iPad, Mac и другите си артикули. Има учредения за паники, тъй като пазарната капитализация на Apple стартира да спада.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР