Последният запис на Бийтълс“ тъкмо е завършен и ще бъде

...
Последният запис на Бийтълс“ тъкмо е завършен и ще бъде
Коментари Харесай

Сър Пол Маккартни за последния запис на „Бийтълс“: Ще го пуснем до края на тази година

Последният запис на „ Бийтълс “ таман е приключен и ще бъде пуснат тази година. Това разгласи сър Пол Маккартни в изявление за BBC Radio 4. Той описа и детайлности за изкуствения разсъдък, употребен за основаването на песента.

По думите му технологията е била употребена за „ добиване “ на гласа на Джон Ленън от остаряло демо, с цел да може той да приключи песента.

„ Току-що го завършихме и ще бъде пуснат тази година “, разгласи Макка.

Сър Пол не уточни името на песента, само че евентуално е комбинация на Ленън от 1978 година, наречена Now And Then.

Тя към този момент беше считана за допустима „ ария за събиране “ на Бийтълс през 1995 година, до момента в който бандата създаваше своята „ Антология “.

Сър Пол получил демото година по-рано от вдовицата на Ленън, Йоко Оно. Това беше една от няколкото песни на касета с надпис „ For Paul “, която Ленън записал малко преди гибелта си през 1980 година Парчетата били записани на бумбокс, до момента в който музикантът седял на пиано си в жилището си в Ню Йорк.

Изчистени от продуцента Джеф Лин, две от тези песни – Free As A Bird и Real Love – бяха приключени и издадени през 1995 и 1996 година, отбелязвайки първия „ нов “ материал на Бийтълс от 25 години. Тогава групата се е пробвала да запише и Now And Then  – извинителна любовна ария, която е много типична за по-късната кариера на Ленън, само че сесията бързо е била изоставена.

„ Песента имаше припев, само че съвсем изцяло й липсваха куплети. Направихме подгряващата ария, груба ария, която не завършихме “, спомня си Лин.

Сър Пол по-късно съобщи, че Джордж Харисън е оповестил песента за „ отпадък “ и е отказал да работи по нея.

„ Нямаше доста положително заглавие, имаше потребност от малко преправяне, само че имаше хубав куплет и Джон го пееше “, сподели той пред Q Magazine. „ Но Джордж не го харесваше. А защото „ Бийтълс “ са народна власт, ние не я записахме. “

Маккарти също по този начин твърди, че е имало механически проблеми с истинския запис, който включваше непрекъснато „ бръмчене “ от електрическите вериги в жилището на Ленън.

През идващите години сър Пол неведнъж е приказвал за желанието си да приключи песента.

„ Все още мисля за това “, сподели той на документален филм на BBC Four за Джеф Лин през 2012 година „ Така че ще се свържа с Джеф и ще го направя. Ще го завърша. “

Изглежда, че технологиите към този момент са дали на музиканта късмет да реализира тази цел.

Повратната точка идва след документалния филм на Питър Джаксън Get Back, където редакторът на разговори Емил де ла Рей образова компютрите да разпознават гласовете на „ Бийтълс “ и да ги отделят от фоновия звук и даже личните им принадлежности, с цел да основат „ чист “ тон.

Същият развой разрешил на сър Пол да направи дует с Ленън по време на скорошното му турне, както и нови миксове за съраунд тон от албума Revolver на „ Бийтълс “, основан предходната година.

„ Джаксън съумя да измъкне гласа на Джон от дребна касета “, сподели сър Пол пред Марта Кърни от Radio „ Имахме гласа на Джон и пианото, а той можеше да ги раздели с AI. Те споделят на машината „ Това е гласът. Това е китара. Махни китарата “. Успяхме да вземем гласа на Джон и да го пречистим посредством този AI. След това можехме да миксираме записа, както бихме създали нормално. Така че имаме някаква независимост на деяние. “

Музикантът обаче призна, че други приложения с изкуствен интелект са го обезпокоили.

„ Не съм в интернет толкоз доста, само че хората ще ми споделя: „ О, да, има ария, в която Джон пее една от моите песни “, а това е просто изкуствен интелект, разбирате ли. Донякъде е ужасно, само че вълнуващо, тъй като това е бъдещето. Просто ще би трябвало да забележим накъде ще ни води това. “

Звездата беседва с BBC преди представянето на нова книга и съпътстващата я фотографска галерия в Националната портретна изложба.

Озаглавен Eyes Of The Storm, планът включва портрети, снимани от сър Пол на личната му камера сред декември 1963 година и февруари 1964 година, когато Бийтълс се изстрелват към международната популярност.

Етикети: " Бийтълс " Джон Ленънизкуствен интелектСър Пол Маккартни
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР