Последният руски ракетен обстрел, при който се съобщава за най-малко

...
Последният руски ракетен обстрел, при който се съобщава за най-малко
Коментари Харесай

Русия е въвела нова стратегия за ракетни удари

Последният съветски ракетен обстрел, при който се оповестява за минимум 25 цивилни жертви в Украйна, демонстрира нова и по-безразборна тактика за нахлуване, счита английското военно разузнаване, представено от ДПА.

" Обстрелът включваше по-малко ракети спрямо офанзивите през зимата и е малко евентуално да се е целел в украинската енергийна инфраструктура ", написа през днешния ден в " Туитър " английското министерство на защитата.

Има действителна възможност през вчерашния ден Русия да е желала да порази украинските хамбари с запаси, както и неотдавна пристигнали военни доставки, се споделя в последната сводка на английското разузнаване.

Чрез дейностите си Русия е направила " неефикасен развой на прицелване " и " е предпочела това, което възприема като военна нужда, пред съпътстващите го вреди, измежду които е гибелта на цивилни жители ", се споделя още в сводката, представена от Българска телеграфна агенция.

При офанзивата са употребявани най-вече крилати ракети от началото на март, което демонстрира, че " Русия се дистанцира от потреблението на далечни удари ". Освен това са употребявани по-малко ракети в сравнение с през зимата, когато Русия основно се целеше в украинската инфраструктура, споделя министерството, което издава ежедневни сводки на разузнаването, свързани с хода на войната.

Украинската войска съобщи, че общо през нощта против Украйна са били изстреляни общо 23 ракети, като 21 от тях, както и два дрона, са били свалени. Десет жилищни блока са били изумени в централния град Уман в Черкаска област, а жена и дете в източния град Днепър са починали при среднощния обстрел, отбелязва ДПА.

" Нашественикът в страната не стопира да потвърждава, че главната цел на тази война е терорът и унищожаването на украинците и на всичко украинско ", написа в " Телеграм " президентът Володимир Зеленски.

В същото време съветското министерство на защитата написа в " Телеграм ": " Точно в задачата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР