Последният пост на д-р Неделя Щонова в социалните мрежи предизвика

...
Последният пост на д-р Неделя Щонова в социалните мрежи предизвика
Коментари Харесай

Д-р Щонова предизвика истински фурор, обясни се в любов: Филип, обичам те!

Последният пост на доктор Неделя Щонова в обществените мрежи провокира същинска вълна от реакции, тъй като в него известната докторка прави пояснение в обич. Ето какво гласи обявата й:

„ Сините очи на една лазурна фамилия. Филип, обичам те! Цветът на очите е една от най-удивителните характерности на човешкото лице. А от кое място идват сините очи? Според настоящо изследване всички хора със сини очи имат общ предшественик. Всички живи синеоки хора на Земята през днешния ден имат генетична разновидност, настъпила преди сред 6 и 10 000 години … съгласно екип от университета в Копенхаген.

Според професор Ханс Айберг (Hans Eiberg), от Катедрата по клетъчна и молекулярна медицина, всички сме имали кафяви очи. Генът OCA2 кодира по този начин наречения P протеин, който създава меланин – това е пигментът, който придава цвета на косата, очите и кожата ни.

Въпреки това, генетична разновидност, засягаща гена OCA2 в нашите хромозоми, води до основаване на „ комутатор “, който безусловно „ изключва “ способността за произвеждане на кафяви очи.

„ Превключвателят “ лимитира действието на гена до понижаване образуването на меланин в ириса, като дейно „ разрежда “ кафявите очи в сини. Всъщност количеството меланин, който човек съдържа в ириса си, дефинира цвета на очите му, като колкото повече меланин има той, толкоз по-тъмни са цветовете.

Но какъвто и да е цветът на ирисите ни … в случай че … депозираме в тях лазур … синевата, морето и небето ще бъдат постоянно с нас, в душата ни, в сърцето… В живота! С доста любов желаем на всички … усмивки и лазур. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР