Последният мъжки северен бял носорог почина от възрастови усложнения, съобщиха

...
Последният мъжки северен бял носорог почина от възрастови усложнения, съобщиха
Коментари Харесай

Почина последният мъжки северен бял носорог

Последният мъжки северен бял носорог умря от ”възрастови затруднения ”, оповестиха международните осведомителни организации. Резерватът " Ол Паджета " в Кения заяви, че 45-годишният Судан е евтаназиран, откакто положението му доста се влошило и той към този момент не можел да стои изправен. Мускулите и костите му атрофирали, а по кожата му имало огромни рани с дълбока зараза на задния ляв крайник.

Специалистите се надяваха благодарение на Судан и останалите два женски северни бели носорога да спасят подвида от изгубване. Двете женски обаче са негова щерка и внучка, написа Българска телеграфна агенция.

Судан беше звезда в резервата и привличаше хиляди гости. Той беше последният северен бял носорог, роден на независимост.

„ Судан доста способства за оцеляването на типа, тъй като даде живот на две женски. Освен това през вчерашния ден от него е събран генетичен материал, който дава вяра да бъдат направени опити за възпроизвеждането на северните бели носорози посредством авангардни клетъчни технологии”, написаха от резервата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР