Последният кораб, плаващ по споразумението, постигнато с посредничеството на ООН,

...
Последният кораб, плаващ по споразумението, постигнато с посредничеството на ООН,
Коментари Харесай

Преди крайния срок за черноморската зърнена сделка: Последният кораб напусна пристанището на Украйна

Последният транспортен съд, плаващ по съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации, което разрешава безвреден черноморски експорт на украинско зърно, напусна пристанището на Одеса рано тази заран преди да изтече крайния период, предава „ Reuters “ и.

Русия не се е съгласила да записва нови кораби от 27 юни и самодейността ще изтече в понеделник, в случай че Москва не се съгласи да я удължи.

Говорител на Организация на обединените нации разяснява в петък, че генералният секретар Антонио Гутериш чака отговор от съветския президент Владимир Путин по отношение на предлагането за удължение на договорката.

От Кремъл оповестиха, че през вчерашния ден президентът Владимир Путин е разговарял по телефона с президента на Южна Африка Сирил Рамафоса , че уговорките за унищожаване на пречките пред износа на съветски храни и торове все още не са изпълнени . Русия неведнъж е заплашвала да се откаже от договорката, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли 2022 година след нахлуването на Русия в Украйна. След това на 17 май беше удължена с 2 месеца.

Украинските управляващи не разясниха незабавно дали корабът „ TQ Samsun “ , плаващ под турски байрак, е напуснал Одеса .

Украйна и Русия са измежду най-големите експортьори на зърно в света.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР