Последните няколко години може и да се усещат като водовъртеж

...
Последните няколко години може и да се усещат като водовъртеж
Коментари Харесай

Как да бъдем по-щастливи и по-успешни

Последните няколко години може и да се усещат като въртоп от трагични събития, които се завихрят едно след друго - пандемична конюнктура, война... А при доста хора това всепоглъщащо възприятие се отразява потискащо и демотивиращо.

Клиничните психолози обаче напомнят, че има способи да се оправим с отрицателните страсти и ключът за това е в позитивното мислене.

Самите ние имаме силата да запазим позитивната си настройка към живота, с цел да продължим да преследваме и реализираме задачите си, и да бъдем по-удовлетворени и щастливи. Нужно е да впрегнем воля и да следваме изпитаните насоки на специалистите.

Целта оправдава новия метод

Съветът на психолозите е да си сътворяваме дребни привички вместо да се опитваме да вършим огромни промени в държанието си внезапно. Наблюдения потвърждават, че хората, които си задават прекомерно сложни цели, доста по-често се отхвърлят бързо от тях.

Важно е да сме наясно със себе си за какво преследваме тъкмо тази цел. Обвързвайки желанията си с аргументи, които имат персонално значение за нас, ще се почувстваме по-мотивирани.

А да отразяваме напредъка е нужна стъпка, с цел да запазим визиите си реалистични. Ако я следваме, ще сме наясно по какъв метод и какъв брой бързо напредваме, а и ще си подсещаме, че задачата ни е постижима.

Мислим положително, действаме положително

Може и да звучи като факсимиле, само че в случай че умишлено стартираме да мислим положително, можем само да повлияем удобно на всички аспекти от живота си - фамилни, другарски взаимоотношения, кариера.

Разбира се, значимо е да си даваме сметка за възприятията си, тъй като е обикновено да изпитваме както отрицателни, по този начин и положителни страсти. Но също толкоз значимо е и да си припомняме, че като се концентрираме върху отрицателните, единствено предизвикваме още от тях.

Ако обаче се концентрираме върху позитивни мисли и прекарвания, ще повдигнем настроението и духа си и ще се усещаме доста по-способни да реализираме задачите си.

Дай си отмора

Понякога може да усещаме претоварване и изтощеност, и тъкмо тогава е добре да си дадем най-малко малко отмора. Важно е да сме търпеливи към себе си, когато претърпяваме стресови обстановки и да забавим крачка.

Психолозите поучават да си отделим време, в което да центрираме съзнанието си и да преструктурираме метода си на мислене. Като преодолеем възприятието на стрес, ще можем още веднъж да настроим тялото и мозъка си да бъдем по-фокусирани, целеустремени и уверени, написа Fast Company.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР