Последните няколко дни се локализираха големите течове, които са по

...
Последните няколко дни се локализираха големите течове, които са по
Коментари Харесай

Кметът на Перник отрече за кражба в завод Стомана

„ Последните няколко дни се локализираха огромните течове, които са по водопроводната мрежа. В сектора, който минава около индустриалната зона, се откри огромен теч на питейна вода. Затова във вторник бе взето решението да стартират ровове и с краткотрайна инсталация да се локализира мястото, откъдето изтича вода. Не може да се твърди, че става въпрос за кражба ”. Това съобщи пред Нова телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров по отношение на инспекцията в пернишкия завод  „ Стомана ”.

Като част от ограниченията против водната рецесия във вторник вечерта полиция и специалисти влязоха на територията на предприятието " Стомана ". Там се търсят точните места на течовете от водопреносното трасе. Целта е да се откри дали става въпрос за повреда или за нерегламентирано включване.

По-рано денем във вторник министър председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представителите на спешния щаб на Перник. На срещата беше решено, че би трябвало да се направи проучване по мрежата на Клон 2, където по моментни проучвания се губят по към 90 л/с. Няколко часа по-късно в завода влязоха багери и тежка техника. На място бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Кметът на града добави, че по време на празниците Перник ще бъде на омекотен воден режим. „ Перничани ще имат вода малко преди обяд до 22.00 ч. ”, изясни Владимиров.

Той разяснява и сигнала за ешерихия коли в два от кварталите на града. „ Аварията в кв. „ Проучване ” ще бъде отстранена още в сряда. В окръжната болница всички, които имат недоволства, ще бъдат прегледани ”, разясни Станислав Владимиров.

По думите му нарастването на водата е неуместно и неуместно в създалата се обстановка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР