Последните моменти от легендарната спортна кариера на Роджър Федерер ще

...
Последните моменти от легендарната спортна кариера на Роджър Федерер ще
Коментари Харесай

Правят филм за Маестро Федерер

Последните моменти от именитата спортна кариера на Роджър Федерер ще бъдат показани в документален филм.

Прожекцията на английския режисьор Асиф Кападия ще бъде излъчена от стрийминг платформата Амазон. Тя обгръща последните 12 дни от кариерата на швейцареца, който има 20 трофеи от шампионатите от Големия шлем.

Федерер се сбогува с публиката през 2022 година, когато взе присъединяване на демонстративния шампионат " Лейвър къп ". Там той игра на двойки дружно със своя огромен противник през години и огромен другар Рафаел Надал.

" Този филм ще покаже най-съкровените моменти от кариерата на Федерер, тъй като той споделя довиждане на почитателите, които оформиха неговия живот през последните 20 години.

Във кино лентата са употребявани фрагменти от персоналния списък на швейцареца, които демонстрират и живота му настрана от прожекторите.

" Първоначалната концепция бе да се снима нещо, което след време да мога да покажа на моите деца, моето семейство и моите другари. По време на цялата ми кариера съм странял от камерите, само че този път се съгласих, защото това бе нещо, което желаех да бъде снимано за мен. Оказа се обаче, че камерата е уловила толкоз доста мощни моменти, които е съумяла да трансформира в едно надълбоко прочувствено странствуване. Щастлив съм, че посредством Амазон Прайм тази продукция ще доближи освен до феновете на тениса, само че и до много по-широк кръг от хора ", съобщи Федерер.

Режисьорът Кападия е един от най-големите майстори в снимането на документални филми. Той има Оскар за прожекцията си " Ейми ", отдадена на певицата Ейми Уайнхаус. Той е снимал филми за живота и на футболни митове като Диего Марадона и Кристиано Роналдо.

Филмът за Федерер към момента няма публично име, нито дата, на която ще бъде релийзнат. В него обаче има изявленията с Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, които приказват за връзките си с швейцареца, както и за неговото въздействие върху тениса.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР