Последните мигове на пътниците в самолет, катастрофирал секунди след това,

...
Последните мигове на пътниците в самолет, катастрофирал секунди след това,
Коментари Харесай

Пътник засне самолетната катастрофа, в която загина

Последните мигове на пасажерите в аероплан, аварирал секунди по-късно, демонстрира видео, снимано от една от жертвите.

Писъци и явен проблем в кабината се виждат от стрийма, изработен от Сону Джайсвал. На последните фрагменти се виждат щастливото му лице и пасажерите на полет №69 на компаниятаYeti Airlines, обслужващ линията от Катманду до Покхара и прелитащ покрай връх Анапурна.

Пътниците са били 72 на брой, измежду които 53 непалци, 5 индийци, 4 руснаци, 2 корейци и по един от Австралия, Аржентина, Ирландия и Франция.

Сону Джайсвал, пътуващ с трима другари, предава онлайн последните моменти от полета. Видеото, доказано от братовчед на Джайсвал, в началото демонстрира, че няма признаци на злополучие измежду пасажерите, преди ненадейно всичко да потъне в безпорядък и да се видят пламъци.

27-минутният полет завършва трагично в дефиле в Непал, до момента в който се опитваше да кацне на новооткрито летище.

Асошиейтед прес оповестява, че минимум 68 от 72-мата души на борда са починали при злополуката. Свидетели разказват че самолетът се въртял мощно във въздуха, преди да падне с носа напред в дефилето. Траекторията на двумоторния аероплан ATR 72, експлоатиран от Yeti Airlines, бе оценена, разкривайки, че носът на самолета е бил високо, преди лявото крило ненадейно да падне, което води до пикиране.

Този случай означи най-смъртоносната самолетна злополука в Непал от над 30 години, като жертвите се състоят от 37 мъже, 25 дами, три деца и три бебета.

Причината за злополуката остава в развой на следствие и неотложно след нея е стартирана цялостна избавителна интервенция с присъединяване на хеликоптери, наземни избавителни екипи и представители на локалните управляващи, написа „ Телеграф “.

Трагичните фрагменти излизат на бял свят няколко месеца след злополуката от 15 януари 2023 година,  докато към момента тече следствието по случая.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР