Последните магазини на Domino`s Pizza в Италия бяха затворени, след

...
Последните магазини на Domino`s Pizza в Италия бяха затворени, след
Коментари Харесай

Пицариите на Domino`s напускат родината на пицата -

Последните магазини на Domino`s Pizza в Италия бяха затворени, откакто компанията, която управляваше обектите ѝ в страната, разгласи банкрут. Притежателят на основния франчайз на колоса в бързото хранене ePizza SpA съобщи, че е бил обиден от пандемията, както демонстрират документите за неплатежоспособност, написа Би Би Си.

Откакто стартира активността си през 2015 година, Domino`s се бори да завоюва клиенти в родината на пицата.

EPizza SpA подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност при започване на април, откакто беше наранена от рестриктивните мерки, свързани с ковид.

" Пандемията от COVID-19 и последвалите я и продължителни ограничавания от финансова позиция нанесоха съществени вреди на ePizza ", обявиха от компанията. Тя е изправена и пред растяща конкуренция, защото обичайните заведения за хранене стартират да употребяват приложения за доставка.

Като част от процеса на оповестяване в неплатежоспособност компанията получи отбрана от кредиторите си за 90 дни. Тази отбрана обаче завърши предишния месец.

Италианската компания към този момент намаляваше активността си от 2020 година, а доставките стопираха от края на юли.

Към 2020 година компанията е управлявала директно 23 търговски обекта в Италия, а други шест - посредством подфранчайзинг, съгласно документите за неплатежоспособност. В Обединеното кралство и Ирландия тя има повече от 1200 магазина. Там е най-големият пазар на Domino`s в Европа.

Най-голямата верига за пици в света има над 18 300 магазина на повече от 90 интернационалните пазара в международен мащаб, множеството от които се ръководят като франчайз.

Когато навлезе в Италия преди седем години, Domino`s се стремеше да се отличи от обичайните производители на пици в страната с цялостна услуга за доставка по домовете и характерно меню, включващо американски топинги като ананас.

По време на пандемията обаче тя се сблъска с все по-силна конкуренция, защото локалните заведения за хранене се причислиха към платформи за доставка на храна като Deliveroo и Just Eat.

Новината, че Domino`s напуща родината на пицата, беше приветствана от някои консуматори на обществените медии. " Винаги съм се чудил по какъв начин Domino`s може да оцелее в Ню Джърси, да не приказваме за Италия ", написа в Туитър журналистът Дейв Джеймисън. Друг консуматор на Twitter, Алиша Смит, означи, че да отвориш Domino`s в Италия е все едно да се опитваш да продаваш сняг на Северния полюс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР