Последните ходове на Apple ще доведат до бум на eSIM

...
Последните ходове на Apple ще доведат до бум на eSIM
Коментари Харесай

Промяна на хоризонта: половин милиард eSIM устройства до 2027 г.


Последните ходове на Apple ще доведат до взрив на eSIM устройствата в световен мащаб (снимка: CC0 Public Domain)

Смартфоните с eSIM, доставяни по света, ще доближат половин милиард към 2027 година, предвижда изследователската компания ABI Research в отчет, озаглавен „ 37 технологии, които би трябвало да следим през 2023 година “.

eSIM съставлява общоприета цифрова „ SIM карта “, която разрешава на потребителя да задейства клетъчен проект от своя мобилен оператор, без да се постанова да употребява физическа SIM карта. Човек може да конфигурира няколко (до осем) eSIM на iPhone и да употребява два телефонни номера по едно и също време.

„ Бързият напредък на доставките на eSIM смарт телефони е единствено една от многото промени на хоризонта, които демонстрират един по-свързан, насочен към технологиите свят “, разяснява Стюарт Карлоу, основен проучвателен шеф в ABI Research.
още по темата
В международен мащаб през 2022 година са доставени 293 милиона смарт телефона с eSIM, по думите на Фил Сийли, шефът по проучванията на ABI. Прогнозата на анализаторската компания е, че броят им ще нарасне до 515 милиона до 2027 година

„ Бъдещият растеж в консолидираното на eSIM смарт телефони ще бъде подкрепят от забележителните вести, оповестени от Apple през 4-то тримесечие на 2022 година, когато тя пусна своята гама от смарт телефони iPhone 14 единствено с eSIM за пазара в Съединени американски щати “, сподели Сийли.

Наред с това компанията предвещава, че настоящата година ще е нелека за ИТ промишлеността като цяло. „ Никой не разполага с кристална топка, само че можем да кажем с относителна сигурност, че предизвикателният климат ще продължи и през 2023 година “, заключава Карлоу.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР