Последните две седмици са изключително тежки откъм транзитен трафик в

...
Последните две седмици са изключително тежки откъм транзитен трафик в
Коментари Харесай

Скачени съдове: Превозвачите са потърпевши от земеделските протести

" Последните две седмици са извънредно тежки откъм директен трафик в цяла Европа. Започват да се затварят и различни пътища. Ситуацията в България по всичко наподобява, че се трансформира в същата, каквато е в Европа ", разяснява Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи.

На доста места в Европа има блокирани пътища от митингите на земеделците. Тяхното неодобрение основава усложнения на превозвачите.

" Изключително значимо е да не се затварят границите на нашата страна. Това са артикули от първа нужда, които влизат и излизат. Не бива да забравяме и чисто човешкия детайл. Аз съм взаимен с всеки един български жител, само че би трябвало да осигурим гладко напредване на стоките ", добави той.

По думите му планирането на маршрутите на всички превозвачи е извънредно затруднено. Той акцентира, че е значимо в такива моменти да запазим ясна и трезва мисъл по какъв начин се отразява това на крайния консуматор.

Рашков изясни, че промишлеността излиза от доста тежка година с понижен стокообмен и затруднено придвижване. ТОЛ таксите към момента чакат решение.

" Ние постоянно сме били градивна страна във всяко едно от връзките. Имаме доста добра връзка с пътна полиция и с всички хора, които дават отговор за сигурността на придвижването. Както народен, има и европейски проблем на тематика " земеделие ". Трябва да имат доста явен разговор с страната. За огромно страдание, ние не сме страна по този проблем ", сподели Рашков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че пробегът на автомобил, който прави интернационален транспорт, е намалял с 30%, а това се отразява директно върху фирмите.

" Много е значимо да запазим граничните пунктове на нашата страна отворени. Ситуацията е извънредно тежка. Компаниите към този момент са с понижена интензивност. Фалитите са на картата, уповавам се, че промишлеността ще избегне подобен сюжет ", прикани Рашков.
ТЕМА преди 15 минути 340 преди 26 минути 400 преди 3 часа 1116
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР