Последните две години всичко беше политика. За жалост българска политика.

...
Последните две години всичко беше политика. За жалост българска политика.
Коментари Харесай

Гешев: Ще отговоря на Рашков, когато каже нещо вярно! Атаките срещу ПРБ целят нейното овладяване


Последните две години всичко беше политика. За жал българска политика. Всичките тематики по отношение на правосъдната промяна се манипулираха и се целеше да се дискредитира българската прокуратура. Достигнали сме до сериозен миг, в който може да се погази върховенството на закона. Това ще даде доста тежко отражение върху българските жители. Връщаме се към равнища на престъпността от 90-те години. Последните месеци се заплашват български магистрати и техните фамилии. Това е неприемливо.

Това съобщи в предаването " Офанзива " по NOVA NEWS основният прокурор.

" Истината е, че политиците не се интересуват от правосъдната промяна и единствената им цел е да овладеят прокуратурата. В момента политиците вършат опит да излъжат европейските ни сътрудници, само че лъжат единствено нас. Единствената бариера пред българското общество и престъпността е прокуратурата. Единственият човек, който ме управлява е жена ми. Шегувам се несъмнено. Аз съм свободен човек и не завися от никой. Ефектът от закриването на профилираното правораздаване ще е цялостен неуспех на най-тежките каузи и топене на над 3 милиарда лв. запорирани от антикорупционната комисия. Това няма да е в полза на българското общество, а ще е в полза на мафията. Надявам се, че настояването за закриване на спецпрокуратурата и съд не е обвързвано със отбрана на ползите на мафията. Специализираното правораздаване е потвърдило своята потребност и това, че работи. Разбира се, че спецпрокуратуарата и съд не са политически бухалки. Те са бухалки против престъпността. Нека някой от настоящето ръководещо болшинство да излезе и да каже, че е бил подложен на репресии, тъй като аз мога да дам образци за доста акции против някогашните ръководещи, в това число и действаш министър ", разгласи Гешев.

" Главният прокурор не повдига обвинявания. Той е административен шеф. Няма да се уморя да дублирам това. Заставам твърдо зад българските прокурори, които си правят съзнателно и почтено работата. В изказванията на правосъдния министър Надежда Йорданова няма безусловно нищо правилно. Нейните претенции са свързани с желанието да бъде отхвърлен и прокуратурата да бъде овладяна. Няма никаква връзка сред обстоятелствата и изказванията на госпожа Йорданова. Нейното искане за моето освобождение няма никакво правно съображение и е общ брой от свободни съчинения. Единственото правилно нещо в нейното искане е името на татко ми - Стоимен Гешев. Другото правилно нещо е, че татко ми вероятно е желал да придобие два дяла на стойност 100 лв.. Аз не съм Стоимен Гешев и не мога да разясня дейностите на татко си, нито съм взел участие в тази договорка. тормозят татко ми поради мен. Техните дейности са противозаконни и по сходен метод се нападат редица прокурори ", разяснява основният прокурор изказванията на министър Йорданова, че татко му е оказал напън, с цел да придобие по непочтен метод дялове от компания " Жоси ".

" Ще отговоря на Бойко Рашков, когато каже нещо правилно. Неговите изявления са политическа агитация против прокуратурата. Къде виждате чадър над някогашните ръководещи? При обвиняването на настоящ министър, при обвиняването на действаш зам.-министър? Кажете ми един от сегашните ръководещи да е получил обвиняване? Не мога да разясня дейностите на Министерство на вътрешните работи при ареста на Бойко Борисов, тъй като тече досъдебно произвеждане и нямам позволение от наблюдаващ прокурор. Софийска градска прокуратура е решила, че няма необходимост. Със сигурност дейностите на Министерство на вътрешните работи са незаконосъобразни и нямат правна стойност. Това е все дно някой от Държавна фирма " Земеделие " да влезе в този момент в студиото и да каже, че ни арестува. Няколко пъти съм повтарял, че обвинен не може да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка. Това гласи българското законодателство. Темата за Васил Божков е една плитка агитация против прокуратурата. Прокуратурата е внесла в правосъдното министерство искане за отправяне на Молба за правна помощ до ОАЕ за разпит на Васил Божков в качеството му на очевидец, само че в случай че би трябвало да бъда почтен, не чакам отговор от ОАЕ ", разкри Гешев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР