Последните два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще

...
Последните два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще
Коментари Харесай

Двубоите Манчестър Сити - Реал Мадрид и Байерн Мюнхен - Арсенал определят последните два полуфиналиста в Шампионската лига

Последните два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще станат ясни довечера, когато ще се изиграят срещите Манчестър Сити - Реал Мадрид и Байерн Мюнхен - Арсенал.

Байерн и Арсенал би трябвало да решат разногласието по сред си в един от най-очакваните конфликти в четвъртфиналите на Шампионската лига. Двата тима предложиха представление с четири попадения преди седмица и приключиха наедно 2:2 в Лондон. “Артилеристите ” и баварците ще би трябвало бързо да се възстановят и от разочарованията, които претърпяха през уикенда, откакто германците публично предадоха купата на Байер Леверкузен след 11 следващи оценки, а лондончани изпуснаха първото място в Премиър лийг след проваляне от Астън Вила.

Очакванията са немският отбор да влезе с по-голямо самочувствие, откакто реализира позитивен резултат в гостуването си на “Емиратс ”, а Томас Тухел остана много неудовлетворен, че неговите играчи не са получили и дузпа в края. Статистиката на Байерн също е обнадеждаваща за последователите, като те имат извоювани 22 победи и единствено 3 провали при тъждество в първия дуел. Баварците обаче са отпадали най-вече пъти точно на тази фаза на шампионата, цели 13, в това число в последните три издания.
Играчите на Арсенал и техният ментор Микел Артета пък ще би трябвало доста бързо да се възстановят от резултатите си през миналата седмица. “Артилеристите ” ще би трябвало да активизират всичките си сили, с цел да съумеят да разчупят отрицателната наклонност, която сочи, че те са отпадали четири пъти против този съперник във фаза на елиминации. Лондончани са за пръв път на 1/4-финалите в ШЛ от 14 години, а ще би трябвало да се преборят и с историческите трендове, които също не са в тяхна изгода (2 триумфа, 5 отпадания). Арсенал въпреки всичко сподели някои доста мощни представяния през тази акция и ще би трябвало бързо да се върне към тях, с цел да успее да се оправи с Байерн.

В първата среща сред Реал Мадрид и Манчестър Сити, двата тима сътвориха необикновено шоу, което приключи 3:3. Двубоите сред тях нормално са извънредно атрактивни и единствено в последните пет мача посред им те си означиха общо 23 гола. Миналата година отборът на Гуардиола разруши Реал с 4:0 на “Етихад ”.

“Гражданите ” са се устремили към нов требъл след невероятния триумф през предишния сезон. През уикенда Ман Сити отнесе Лутън с 5:1. Гуардиола имаше опция да даде отмора на някои от главните си играчи, само че не направи прекомерно доста проблеми. Родри, който се оплака от отмалялост след първия мач с Реал, остана запаса и не влезе в игра.

Испанецът може да разчита на целия си състав. Кайл Уокър и Нейтън Аке са възобновени и бяха в групата за мача с Лутън, а Едерсон се завърна на вратата. Джон Стоунс пропусна срещата, само че казусът му не е сериозен.

В Реал трайно контузени са Тибо Куртоа и Дейвид Алаба. Орелиен Чуамени е осъден, а Родриго е под въпрос.

И двата тима не са губили мачове от много от дълго време. Отборът на Пеп Гуардола за последно бе надвит при започване на декември от Астън Вила. Последваха 22 победи и 5 равенства. “Белите ” пък нямат проваляне в последните си 15 мача във всички шампионати. Първата среща сред двата тима постави завършек на серия от 10 следващи победи на Сити в Шампионската лига.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР