Последните думи на саудитския журналист Джамал Хашоги преди смъртта му

...
Последните думи на саудитския журналист Джамал Хашоги преди смъртта му
Коментари Харесай

Според CNN убийците на Хашоги периодично докладвали какво правят

Последните думи на саудитския публицист Джамал Хашоги преди гибелта му са били, че не може да диша. Това оповестява CNN, базирайки се на източник, слушал аудиозаписа по убийството на журналиста в Истанбул, съобщи БГНЕС.
" Не мога да вдишвам ", цитира източникът последните думи на Хашоги. Според медията в записа има музикални звуци, които са особено включени, с цел да заглушат шума от битката с журналиста и последвалото разчленяване на тялото му.
Записът демонстрира, че убийците на Кашоги от време на време телефонирали и съобщавали за случилото се.
На 5 декември турски съд издаде заповед за арест на някогашния оглавяващ разследващата работа на Саудитска Арабия военачалник Ахмед Асири и някогашния консултант на престолонаследника Сауд ал Кахани, които са обвинени за присъединяване в убийството на Кашоги. Наказателният съд в Истанбул издаде заповед за арестуването на 15 саудитци в края на ноември, упрекнати по случая Кашоги. Анкара изпрати искане за изгонването им в Рияд. Досега Саудитска Арабия отхвърля.
Хашоги, прочут със своите сериозни публикации за политиката на Рияд, изчезна след посещаване на генералното консулство на страната си в Истанбул на 2 октомври. На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха, че журналистът е бил погубен в постройката на дипломатическата задача вследствие на спор. Световната общност изрично осъди това закононарушение и прикани Рияд да организира транспарантно следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР