Последните дни една личност измести Путин и Тръмп като врагове

...
Последните дни една личност измести Путин и Тръмп като врагове
Коментари Харесай

И Путин клекна пред Грета!

Последните дни една персона измести Путин и Тръмп като врагове номер 1 на селищните системи. Новият идол/мишена и разделител на хората е тийнейджърката Грета Тунберг от Швеция - зелен деятел и пиар конструкт с голямо въздействие върху мозъците и сърцата - тия дни изнесе тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, сподели, че ѝ откраднали детството и фантазиите. От дълго време тя обикаля света да набива канчетата на държавни управления и обособени виновни фактори, че времето за потребно деяние изтича и би трябвало да се направи нещо, с цел да не погубим света, който обитаваме. Грета желае да си раздвижим тумбаците - желае го пламенно и с маниакална вглъбеност. В този смисъл може да се планува примерно, че нейни отрицатели са Доналд Тръмп и Нено Димов, който се дефинира като " конкурент на световното стопляне ". Китайската национална република като един от най-големите замърсители на света също може да се допусна, че не е гретофилска страна. 

Грета активизира голяма прочувствена сила и воля за празнословие в обществените мрежи, само че забавното и новото е, че разграничителната линия, която потегля от Грета, минава през другояче монолитни групи. Линията на разделяне по оста " Грета "  не върви паралелно на линията по оста " Путин " - даже Русия най-сетне ратифицира така наречен Парижко съглашение за климата - документ, който се смята за един от най-важните в международната битка с измененията на климата. По тоя мотив в " Блумбърг " и българския уебсайт " Барикада "  излезе една публикация, че " Дори Путин към този момент е обезпокоен за климатичните промени " (Even Putin Is Now Worried About Climate Change). Това някой може да го разтълкува по-свободно в подобен дух: даже Путин клекна пред Грета! 

Не можеш да предвидиш кой от приятелите ти ще стартира гневно да пази или да попържа Грета, след което ще ти се разсърди вечно - без даже да е схванал дали си на неговите позиции. Просто Грета има качеството да активизира тази стихийна сила, която няма доста общо с разсъдъка и рационалната логичност. Един ще я пази фанатично, различен ще я громи със същия фанатизъм, а може би и двамата не схващат това, за което спорят. 

Причината за тези бурни промени в климата на човешкото другарство е освен остротата на казуса, който слага Грета. Проблемът е толкоз изострен, колкото и нереален, тъй като при целия си прогрес науката няма единно мнение за въздействието на човешката активност върху климата и за вероятните ограничения, които могат да се приложат. При липса на единно научно мнение представете си политически каква е кашата - всеки употребява тематиката, както му се коства най-изгодно за него самия, най-после отново всички се надвикваме и де викат Шекспир и Фокнър - настана олелия и безумие. 

Освен дето казусът е хем остър, хем необхватен - идеална причина отново да се разделим на " Левски " и ЦСКА - персоналните качества на Грета също докарват до полуда наблюдаващите я. Тя има заболяване от аутистичния набор, за което майка ѝ написа книга. Хора с такова заболяване имат способността да се концентрират с маниакална отдаденост в някаква тематика, а погледът на самата Грета изглежда стряскащо. И кара другояче естествени хора да я пазят до последна капка кръв или да я жигосват като някаква сатанистка фигура. 

Всъщност да я разгласяваме за Месия е също толкоз безразсъдно, едвам я описваме като щерка на Луцифер. Другият диалог е какви ползи стоят зад нея, само че той е съвсем същият диалог като другия - какви ползи са изправени СРЕЩУ Грета.

Към тоя миг тук затваряме тематиката, с цел да я отворим при идващ мотив. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР