Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра

...
Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Последните действия на Кирил Петков са престъпление

Последните дейности на премиера Кирил Петков, в това число и на министъра на околната среда и водите, са закононарушение. Това сподели пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Първо, в последния ден Петков оповестява, че има договорирани 7 кораба, само че няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било допустимо да се реши този въпрос, те би трябвало да са ги решили. Казват - идващото държавно управление след нас и потоп, изясни Аталай.

Другото деяние е на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов поради Топлоелектрическа централа " Брикел ".

" Спирането на Топлоелектрическа централа " Брикел ", който създава енергийна суровина за месец към 100 000 тона за " Бобов дол ", Топлоелектрическа централа " Русе ", Топлоелектрическа централа " Сливен " и отоплението на " Брикел ". Това значи, че " Рудник 2 " половината работи за " Брикел ". Ако спрем " Брикел ", това ще бъде последващо закононарушение ", сподели Аталай.

Той даде и различен образец. За това, че на разискването за КЕВР в Народно събрание са поискали чуване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова. По думите на Аталай, обаче, в този миг Петков е бил с АЕЦ, където " да подпише контракт за доставката на гориво за нуклеарната централа ".

" Без узаконяване от Агенцията по нуклеарно контролиране, ти да накараш управлението на една нуклеарна централа да наруши сигурността си и то преди да отидеш на избори. Никой не споделя, че не може и не би трябвало да има диверсификация, само че натискът на премиера върху управлението на едно дружество, натискът на министъра на екологията върху друго дружество, което обезпечава топлота и електрическа енергия... ето ви три образеца, свързани с закононарушения и по които може да се търси отговорност от това ръководство рано или късно ", сподели Рамадан Аталай.

По думите му още след вота на съмнение е станало ясно, че четворната коалиция е завършила с силата си и не е трябвало да се чака.

Той дефинира решението на Българска социалистическа партия да върнат мандата като вярно.

За връщането на Иван Иванов за ръководител на КЕВР Аталай сподели, че то е обвързвано с наредбите в Закона за енергетиката, които споделят, че остарелият ръководител извършва длъжността си, до избра на нов. След като няма определен нов, значи Иванов може да се върне незабавно, счита Аталай.

Според него четвърто закононарушение е, в случай че това държавно управление целеустремено се стреми да банкрутира " Булгаргаз ".

" Моята молба е министър председателят колкото се може по-бързо да спре да се занимава с енергетика и да не подписва неизгодни контракти за страната ", сподели Рамадан Аталай.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР