Последните данни за продажбите на Toyota разкриват, че е в ход голяма потребителска промяна: „Това е мощно надграждане, което движи промяната“

...
Toyota е водеща в прехода от двигатели с вътрешно горене
Коментари Харесай

Toyota е водеща в прехода от двигатели с вътрешно горене към електрически превозни средства, според нови данни, публикувани от компанията .

Последните данни за продажбите на глобалния автомобилен гигант разкриват забележителния успех на електрическите автомобили на Toyota, прекроявайки тенденциите в индустрията и насочвайки към по-хладно, по-чисто бъдеще, съобщава Torque News.

През първата половина през 2023 г. Toyota Motor North America е продала общо 270 476 електромобила, включително хибриди, което съставлява 26% от общия обем на продажбите на компанията, според Torque News. Модели като bZ4X, Corolla Cross, Mirai, Sequoia и Tundra HEV отчетоха рекордни продажби през първото полугодие, съобщава Torque News.

През юни бяха продадени 51 535 EV, което представлява 26,4% от месечните продажби, отразявайки нарастващото желание сред потребителите да подкрепят по-чисто бъдеще. Увеличението на продажбите идва, когато хората по целия свят се борят да се справят със задушаващите температури. Този юни беше най-горещият в историята от 174 години, според Националната администрация за океаните и атмосферата, според NPR. И този юли беше най-горещият триседмичен период в историята, според CNN.

Потребителите, които купуват електромобили, не просто инвестират в коли, които са по-евтини за експлоатация и поддръжка, те също значително намаляват сумата от замърсяване, което създават от прегряване на планетата.

За разлика от стандартните превозни средства, задвижвани с газ, електромобилите не разчитат на двигатели с вътрешно горене, които отделят вреден газ, докато работят. Изследванията показват, че независимо от метода на зареждане или средствата за производство на батерии, дори електромобилите с най-мръсните батерии все още са по-чисти от колите, които горят газ.

Toyota наскоро обяви планове за електромобил с пробег от 900 мили пробег след само 10 минути зареждане, безпрецедентна технология, която би се справила с едно от най-често срещаните колебания на потенциалните собственици на електромобили – безпокойството за пробег.

Бъдещето на автомобилната индустрия несъмнено е електрическо и ангажиментът на Toyota за разширяване неговите опции за електрифицирано превозно средство и ранните успехи показват, че тази тенденция ще продължи да набира скорост.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, които улеснява да си помогнете, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР