Последните данни от американското разузнаване сочат, че Русия продължава да

...
Последните данни от американското разузнаване сочат, че Русия продължава да
Коментари Харесай

US разузнаване: Ситуацията в Украйна остава мрачна, Байдън с извънредно изявление


Последните данни от американското разузнаване сочат, че Русия продължава да се приготвя за огромна инвазия на Украйна. Високопоставен член на разузнаването разяснява пред Си Ен Ен напрежението сред двете страни и го разказа като „ тъмно “.

Очаква се президентът Джо Байдън да направи изключително изказване във връзка обстановката в Украйна. Ще можете да го наблюдавате на уеб страницата на bTV Новините от 23 ч.

Русия може да нападна в идните дни. Съединените щати към момента считат, че нахлуване от страна на Русия ще бъде предшествано от провокативна обстановка.

Въпреки това от разузнаването разясняват, че към момента не е ясно дали Владимир Путин е взел решение за нахлуване.

Антъни Блинкен разяснява, че всички дейности на Русия през последните 48 часа целят да основат сюжет, който да им разреши нахлуване над Украйна. „ Търсят си подправена провокация, на която да отговорят “, сподели Блинкен.

„ Фактите демонстрират, че макар мненията от страна на Русия, че изтеглят своите сили от границата, това в действителност не се случва. Даже в противен случай – виждаме, че се прибавят спомагателни военни. Трябва да продължим да следим обстановката “, разяснява Блинкен.

Междувременно ръководителят на самопровъзгласилата се „ Донецка национална република “ Денис Пушилин разяснява, че войната може да стартира всеки миг.

„ Всичко е готово за огромна атака. Това може да се случи във всеки един миг “, разяснява Пушилин.



По-рано денем на територията на Донецк беше взривен автомобил. Пушилин дефинира това като провокация от страна на Украйна и подготовка за нахлуване.

От украинска страна външният министър на Украйна съобщи, че страната не приготвя никакви военни дейности против Русия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР