Последните данни на УНИЦЕФ показват, че около 3 милиарда души

...
Последните данни на УНИЦЕФ показват, че около 3 милиарда души
Коментари Харесай

40% от световното население няма условия за миене на ръцете


Последните данни на УНИЦЕФ демонстрират, че към 3 милиарда души или 40% от популацията на света нямат условия да поддържат обикновена хигиена на ръцете си вкъщи, заяви БГНЕС.

УНИЦЕФ предизвести, че недостъпността до обикновена хигиена като миене на ръцете за милиони хора значи нараснал риск от коронавирусна зараза и други болести.

Според отчет на УНИЦЕФ, оповестен на Световния ден за миене на ръцете, в най-слабо развитите страни съвсем три четвърти от популацията не могат да си мият ръцете вкъщи. Около 43% от учебните заведения с 818 милиона възпитаници нямат достъп до измиване на ръцете със сапун и вода, а в най-бедните страни процентът на учебните заведения без място за миене на ръце се усилва до 70%, оповестява Организация на обединените нации.

Изпълнителният шеф на УНИЦЕФ за водата и хигиената Кели Ан Нейлър означи, че пандемията от ковид акцентира основната роля на хигиената на ръцете в предварителната защита на болесттите и че е неприемливо най-уязвимите общности да не могат да употребяват най-простите способи за отбрана на живота. Ето за какво УНИЦЕФ, взаимно със Световната здравна организация (СЗО), започва самодейност за хигиена на ръцете за всички, с цел да усъвършенства достъпа до места за миене на ръце, вода, сапун и дезинфектанти във всички зони.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР