Последните данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа сочат,

...
Последните данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа сочат,
Коментари Харесай

Август 2023: Бензинът е доминанта, електрическите автомобили с рекорден пазарен дял

Последните данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа сочат, че през , в Европейски Съюз са били осъществени 165 165 напълно електрически коли (BEV), което е със 118.1% повече в съпоставяне със същия месец на 2022-а.

В резултат на това, пазарният дял на 100% електрическите коли е достигнал рекордното равнище от над 20% при индикатор от 11.6% през същия месец на предходната година и по този метод се регистрира втори следващ месец, в който новите електрически автомобили са по-търсени от новите дизели в Европейски Съюз.

С изключение на Малта, където се следи спад от 22.6% в регистрациите на BEV коли, на всички останали пазари се записват дву- и трицифрени растежи, като в Германия той е 170.7%

Най-популярен избор на потребителите в Европейски Съюз не престават да бъдат бензиновите коли, като тук регистрираният от ACEA резултат е 257 418 единици (+2.1%), равняващи се на 32.7% от общите регистрации за август.

Дизелът продължава да изчезва от пазара на Европейски Съюз, като единствено през август се следи спад от 6% в новите регистрации, макар че в Германия се следи растеж от 9.2%. Пазарният дял на обожаваните от локалните консуматори до преди няколко години дизелови коли е на равнище от едвам 12.5% през август 2023 година.

Подобрение, въпреки и по-малко- +5.5%, до 58 557 единици, се регистрира и в регистрациите на новите зареждаеми (PHEV) коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР