Последни 24 часа до гласуването, което ще реши съдбата на

...
Последни 24 часа до гласуването, което ще реши съдбата на
Коментари Харесай

Тереза Мей призова парламента да подкрепи сделката за Брекзит

Последни 24 часа до гласуването, което ще реши ориста на Брекзит. Месец след отлагането на вота от премиера, изгледите съглашението за овакантяване да събере нужната поддръжка не са по-големи, оповестява Българска национална телевизия.

Тереза Мей, която през последните седмици неуморно повтаря, че това е единствената допустима договорка за проведено овакантяване, употребява и последния миг - от фабрика в град Стоук он Трент - цитадела на последователите на Брекзит.

Тереза Мей, министър, ръководител на Англия: Единствените способи да подсигуряваме, че няма да напуснем без договорка, са - да изоставим Брекзит, като предадем волята на английския народ или да напуснем със договорка, а единствената договорка на масата е тази, която депутатите ще гласоподават на следващия ден вечер. Можем да избегнем разновидността " без договорка ", като гласуваме за тази договорка.
Тереза Мей предизвести, че в случай че договорката не бъде утвърдена, ще се стигне до парализа на Народното събрание. И още, че в случай че напускането не се състои, това ще нанесе пагубни вреди върху доверието в политиката.

Председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет изпратиха писмо до премиера Мей с спомагателни уверения за последствията от съглашението. В него се визира провокиралият най-сериозни брожения измежду английските депутати защитен механизъм за отбягване на физическа граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия.

Юнкер и Туск твърдят, че в случай че въобще се наложи потреблението на защитния механизъм, то ще е за допустимо най-кратко време. Двамата още веднъж се ангажират Брюксел да работи най-много за договаряне на бъдещите търговски връзки до края на идната година, тъй че да се избегне прибягването до защитния механизъм.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР