Последната седмица една от най-коментираните теми в светското пространство е

...
Последната седмица една от най-коментираните теми в светското пространство е
Коментари Харесай

Звездите ни се крадат на поразия: Народна певица сви песен на Глория, Папи Ханс взе „Кекс”-а на Кристина Димитрова, Галин копира Тото в клип

Последната седмица една от най-коментираните тематики в светското пространство е новата ария на рап изпълнителя Криско „ Ден и нощ ”, която е в характерен фолк жанр. Колегата му Иван Динев, прочут с прякора си устата, даже го упрекна, че е окрал Радо Шишарката и неговата ария „ Батман-Ватман ”.

Устата направи видео колаж, в който пусна двете песни. В първата част на записа пее Криско „ Хайде, хайде, отвори. Дай да стана част от твоите дни и нощи ”, а по-късно клипът продължава с познатия рефрен на Шишарката „ Имах аз една фантазия в миналото да стана Батман, само че магия не стана,  вместо Батман станах машинист ”. Под колажа Динев написа „ Евала за новото ти парче, бай Криско. Честит ти ромски празник и без повече роми ".

И в случай че тук най-малко тоналността и текста са разнообразни, то преди няколко години примата на фолка Глория бе тотално окрадено от националната певица Дения Пенчева. Втората промотира „ Малка мома вода налива ”, която даже си имаше видеоклип без даже да си направи труда да изследва, че мелодията и текста са не са националния, а авторски. Самата Глория получила парчето като подарък от своята другарка и колежка Славка Калчева.

" Как е допустимо някой да си присвои ария, която преди години е издадена публично в албум, известно е, че е авторска на Славка Калчева. Аз съм продуцент на песента, дружно с " Пайнер ". Мои почитатели ми звъняха разтревожени, с цел да ми оповестят, че тази нова изпълнителка ми е взела песента, без да ме пита, без да има уредени авторски права ", прибавя още тя.

Славка Калчева също много се изненадала от новината.

" Тази ария съм я написала преди повече от 10 години. Подарих я на Глория и даже аз не си разрешавам да я пея. Поне да се научат да питат, когато желаят да записват непознати песни. Не може по този начин да се взема авторски труд ", изясни изпълнителката на " Бяла роза ".

Преди година  пък Валя Атова скочи на Наско Колев , разгласявайки, че копира текста и мелодията на песента й „ Ела насам ” в парчето си „ Нека ”.  Тото пусна новата си ария и разгласи, че е създател на текста и аранжимента, колежката му Вяра Атова обаче не е съгласна.

„ Първо да кажа, че нямам безусловно нищо срещу Атанас Колев. Даже го одобрявам като актьор, само че не за това иде тирада. Може ли с изключение на да вземеш мелодията от припева на последния ми сингъл „ Ела насам ”,  но да вземеш и текста! Аз ли нещо не разбирам? Така ли стават към този момент нещата ”, ядосва се Атова.

Кристина Димитрова също хвърли бомбата като упрекна Папи Ханс за плагиат. Тя твърди, че е откраднал нейната ария „ Кекс ”, написана през 2003 година и включена в диск на певицата. Според текста на песента обаче се оказва, че и двамата пеят за кекс, само че се подразбира напълно друго.

Фолкпевецът Галин явно харесва освен Тото, само че и неговото творчество, като даже си разреши да открадне концепцията за клип от него.Феновете виждаха изключителна аналогия сред плана на Галин „ Как си кажи ” и „ Чужди усмивки ” на Тото. И двамата се разхождат из градски улици вечерта. Във видеото голямата разлика е, че Тото е сниман в центъра на София, а Галин в Лондон. Разлика има и в тоалетите. Докато половинката на Лъчо от „ СкандаУ ” се разхожда в спортна екипировка, то  певецът на Пайнер се е барнал като за женитба.

Кавар на хитъа „ Две очи разплакани ”, на починалата фолк певица Румяна, от нейната колежка Джорджия вбеси наследниците на починалата звезда и многочислените й почитатели. След трагичната гибел на певицата никой с изключение на нейната щерка - Мариана не е посмяла да извърши безконечния й шлагер,  написа „ Телеграф ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР