Главен комисар Иван Георгиев от СДВР коментира мелето в Сектор

...
Главен комисар Иван Георгиев от СДВР коментира мелето в Сектор
Коментари Харесай

СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА

Главен комисар Иван Георгиев от Столична дирекция на вътрешните работи разяснява мелето в Сектор " А " на последното дерби сред Левски и ЦСКА, когато даже охранители влязоха измежду левскарите. 

" Бяха изстреляни няколко ракети сред Секторите А и Г. Впоследствие защитата, която изпълняваше отговорностите си и охраняваше " синята “ агитка направи забележка на почитателите, които изстрелваха ракети. В същото време бе хвърлен камък и бе ударен чиновник на охранителната компания, като все пак не последваха дейности от тяхна страна. В същото време имаше потърпевш почитател, на който трябваше да му се окаже помощ и слезе към колата за спешна помощ. В този миг не дребна група почитатели на Левски се опита да нахлуе на пистата, а в това време имаше и " червени “ почитатели на пистата, които работеха по своята хореография ", коментира обстановката гл. ком. Георгиев.

Ако охранителната компания не бе взела отношение, щеше да стане пердах сред " сини “ и " червени “ и на пистата и на терена щеше да е пъкъл, тъй като това би предизвикало нахлуването и на по-сериозни маси почитатели. Охранителната компания си свърши работата, респектира почитатели и се надявам, в случай че още веднъж има такива дейности, компанията да постъпи по същия метод и да си свърши работата по този начин “, продължи той.

От полицията демонстрираха и детайлно описаха точните устройства, които ултрасите употребяват, с цел да изстрелват ракети. Те са дребни и елементарно биха могли да бъдат импортирани на стадиона.

" Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива дребни ракети. Могат да се разглобяват устройствата и да изстрелват ракети на над 100 метра “, разкриха от Столична дирекция на вътрешните работи.

" Те са почти 1 към 6 от размера на писалките, които показахме пред медиите преди мача. В България не могат да се закупят свободно, само че доста елементарно могат да бъдат закупени от други страни и импортирани на наша територия. На стадиона се внасят извънредно елементарно, защото са доста дребни, а даже и експерти в пиротехниката могат да не схванат, че става въпрос за ракети, а не за ключодържател или сувенир да вземем за пример ", съобщи Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР