На 21 април сърцето на Хала Шараф беше тежко, когато

...
На 21 април сърцето на Хала Шараф беше тежко, когато
Коментари Харесай

Протестите в американския кампус срещу израелския „геноцид“ дават надежда на студентите от Газа

На 21 април сърцето на Хала Шараф беше тежко, когато напусна фамилията си в Газа, с цел да възобнови образованието си в Кайро, Египет.

След като оцеля в опустошителната война на Израел против обсадения анклав, тя се притесняваше, че светът е не запомнил за тежкото състояние на нейния народ.

Газа е подложена на безмилостно израелско нахлуване като възмездие за водената от Хамас офанзива против израелски общности и военни постове на 7 октомври, при която 1139 бяха убити и към 250 взети в плен.

В Кайро Хала видя видеоклипове на студенти, протестиращи в Съединените щати пред лицето на закани за премахване от работа и полицейски акции.

Студентът по медицина втора година беше сюрпризиран. Тя очакваше, че западната аудитория бързо ще се умори от новинарския цикъл, когато отразяваше гибелта и разрушенията в Палестина, и в никакъв случай не си бе представяла, че нейните американски връстници ще рискуват бъдещето си, с цел да приканват за преустановяване на огъня и за завършек на израелската окупа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР