Единственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е

...
Единственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски

„ Единственото, което подценихме и би трябвало да отчетем като неточност е събитието, че влязохме в така наречен сглобка с ГЕРБ, само че подценихме какъв брой подвластни са те от Движение за права и свободи. Шефът, ръководителят на ГЕРБ е Делян Пеевски. И даже Христо Иванов, който доста по-дълго е на политическата сцена, е мощно сюрпризиран какъв брой надълбоко скрита е тази власт. “ Това сподели Лена Бориславова в „ Тази заран “.
Тя съобщи, че в случай че Бойко Борисов е подготвен да извършва заложените в програмата промени с явен период, би могло да има ръководство взаимно сред ПП-ДБ и ГЕРБ.
„ Ако господин Борисов поеме ангажимент и го съблюдава всеки ден и се движим по тази стратегия, случват се промени имаме самостоятелни състезания за институциите, тогава ще би трябвало да управляваме дружно по някакъв ясно написан и обезпечен метод. Ние сме дали обещание, че за промените ще се борим и няма да се откажем. Не споделям, че е непременно властта, само че когато би трябвало да се свърши работата имаш два разновидността - да се опиташ да я свършиш, без значение от събитията и да се учиш от грешките си, или да седиш в съпротива, в случай че не можеш да я свършиш при сегашната комбинация “, означи Лена Бориславова.
Тя съобщи изрично, че отсега нататък под никаква форма и по никаква тематика няма да работят с Движение за права и свободи.
„ Има неща, които изискват гласове от 160 депутати. В този случай би трябвало да се търсят гласовете и отвън ГЕРБ и Политическа партия, както беше през последните 9 месеца. Затова разговаряхме и с Пеевски. Ако те желаят да поддържат – техен избор, само че няма да става на цената на обещани квоти, обезпечени места и лица като господин Мавров в Здравната каса с досъдебни производства и преписки в ДАНС. Т.нар. сглобка не не продължи след ротацията точно тъй като отказахме да подсигуряваме квота на Пеевски по метод, който не е либерален, в регулаторите и в институциите на страната “, уточни Бориславова.
По думите ѝ повода за настояването на оставката на Росен Желязков е, че „ вместо да работи като пръв измежду равни и да ползва разпоредбите за работа на Народно заседание, той работи като заложник на Пеевски и Борисов “.
„ В момента, в който се разпадна сглобката, господин Желязков стартира да работи като безспорен пленник на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Затова и в този момент идва нашата реакция. Той свика комисия за „ Турски поток “, заставен от нужния брой депутати, само че промени дневния ред. В безусловно нарушаване на разпоредбите за работа на Народното събрание при оттеглена оставка господин Желязков погази правилника, с цел да обезпечи Здравната каса с 8 милиарда, лева бюджет да премине в ръцете на господин Мавров, който беше определен предходната година с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Това е лице, за което обществено е известно, че той има преписки и папки в прокуратурата и в ДАНС. Това е изцяло подвластно лице, което ще ръководи държавния бюджет на Здравната каса “, разяснява Лена Бориславова.
Тя отхвърли изказванията на Борисов, че ПП-ДБ е в коалиция с „ Възраждане “ и означи, че единствено през последния месец в Народното събрание има над 10 гласувания на ГЕРБ и „ Възраждане “. 
„ Ако се концентрираме какво е държанието на ГЕРБ на тематика опазване на здравето, би трябвало да забележим, че всеки опит за промяна там е саботиран всякога с дейното подпомагане на „ Възраждане “. Истината за тази оставка (оставката на Росен Желязков – бел. ред.) е, че тя беше поискана от Политическа партия, импортирана с подписите и поддръжката на Българска социалистическа партия. Кои други партии са решили да гласоподават „ за “ – е тяхно независимо решение. Няма да ни видите да даваме инструкции, както Десислава Атанасова се кара на групата на „ Възраждане “, нито като господин Костадин Ангелов да инструктираме депутати на „ Възраждане “ да не одобряват основни промени в опазването на здравето “, уточни Бориславова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР