Последната седмица беше много успешна за сирийската армия в Източна

...
Последната седмица беше много успешна за сирийската армия в Източна
Коментари Харесай

Терористите в паника: Котелът в Гута вече е разделен на четири, падат квартал след квартал

Последната седмица беше доста сполучлива за сирийската войска в Източна Гута и задоволително мрачна за „ зелените ” джихадисти, заяви сътрудник на x-true.info. Армейците под командването на полковник Сухейл ал-Хасан не престават да ползват тактичност за накъсване на анклава.

Сирийските бойци не нападат непосредствено укрепените обитаеми пунктове, а се промъкват сред тях, търсейки по-слаби не заселени места. Последва увеличаване на офанзивата в бреша (празнината) и следващ обсег и обграждане на региона. В резултат терористите наложително се изтегляли, с цел да не бъдат обкръжени, или попадали в обръча, в случай че са решили да продължат да го отбраняват.

От 7 март за една седмица са освободени Еш-Шафуния, Мираба и Афтрис, Байт Бова и Модиара.

В Източна Гута армията държи под обстрел четири „ котела”: 1/ Най-големият включва селищата Джобар, Арбил, Ел Каса, Айн Тарма, Кафер Батна, Сакба и Хамурия; 2/ селището Ер-Рихан; 3/ огромното населено място Дума и Абд Бейкури; 4/ Хараста ел Басал.

Очаква се сирийската войска да продължи дейните настъпателни дейности, като раздробява удържаните от терористите региони.

Все още се резервира заплахата от контраатаки на „ зелените” и офанзиви откъм огромния бежански лагер Ярмук, намиращ се южно от Дамаск. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР