Последната мисия на NASA e замислена да тества потенциална стратегия

...
Последната мисия на NASA e замислена да тества потенциална стратегия
Коментари Харесай

Как НАСА защитава планетата ни

Последната задача на NASA e замислена да тества евентуална тактика за отбрана на Земята против заплашителни обекти. И към този момент с дейности ни демонстрира по какъв начин тъкмо го прави.
 Нептун, NASA, Джеймс Уеб и новите изображения на пръстените на планетата
Нептун както не сме го виждали до момента

Телескоп " Джеймс Уеб " е във вихъра си

Опитът на американската галактическа организация да отклони пътя на метеорит се е оказал напълно сполучлив. Става въпрос за метеорита, наименуван Dimorphos, който бе ударен предишния месец от сондата Dart. Сега учените удостоверяват за него, че са съумели да отклонят траекторията му. До заключението си те са стигнали след направени измервания благодарение на набор от галактически и земни телескопи.

Постижението на NASA потвърждава, че концепцията да се промени пътят на метеорит е напълно използвана, при изискване че е инициирана задоволително рано и задачата не е прекомерно солидна.

За да поддържат изказванието си с обстоятелства, учените са разгласили набор от данни, в това число нови фотоси от галактическия телескоп " Хъбъл ", както и от дребен италиански галактически транспортен съд, който се е отдалечил от удара на към 50 километра. Сондата Dart, която е с размерите на ледник, се е движила с цели 22 000 км/ч, като при конфликта с метеорита се е унищожила.

След осъществяването на задачата учените още един път натъртват на това, че времето за предизвестие е в действителност основно, " с цел да се даде опция този тип отклоняване на метеорита да се употребява в бъдеще като част от доста по-голяма планетарна отбранителна тактика ".

Освен това те към момента са внимателни, щом става дума за правенето на изводи от опита.

" Не би трябвало да сме прекомерно нетърпеливи да кажем, че един тест върху един метеорит ни споделя тъкмо по какъв начин всеки различен метеорит би се държал в сходна обстановка ", споделят откривателите.
 Сатурн, NASA,
Нова доктрина за произхода на пръстените на Сатурн

Смела и правдоподобна догадка

Въпреки това те са обнадеждени, че могат да употребяват този тест като опорна точка за калкулации при симулациите им, които подсказват за другите типове въздействия в разнообразни обстановки, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР