Посланията на стават много близки до популистките. Това каза политологът

...
Посланията на стават много близки до популистките. Това каза политологът
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Посланията на протеста стават много близки до популистките

" Посланията на стават доста близки до популистките ". Това сподели политологът проф. Румяна Коларова пред Фокус.
" Две са главните характерности на популистките партии и придвижвания. Едното е, че са против статуквото – значи са против политическата класа, което е ясното обръщение на митинга. Второто е, че са антикорупционни. Как се бориш против корупцията в една страна без да бъдеш популист? С следствие и съответни обстоятелства “, разяснява тя.
 Румяна Коларова: Президентът е слабата страна във войната с Борисов Румяна Коларова: Президентът е слабата страна във войната с Борисов
" Сблъсъкът сред премиера Борисов и президента Радев не е казус в историята, само че при тях спорът е персонален ". Това съобщи политологът...
" Ако би трябвало да се борим против недемократичните и нетолерантни ръководства, то не би трябвало да го вършим по недемократичен и нетърпелив метод ", сподели още проф. Коларова. Протестите не подсигуряват, че когато дойдат на власт други и те няма да потънат в корупционни практики, добави професорът.
По думите й огромна част от младите и образовани хора в България са пролетаризирани. Това се дължи на обстоятелството, че те не могат да получат реализация, изясни тя. „ Това в допълнение ги активизира, генерира яд, непоносимост и нетолерантно отношение към сегашната система. Пълно отказване. Образователният балон който наблюдение в българското висше обучение и против което МОН има поредна политика, характеризира и Западна Европа. Това в допълнение основава незадоволство, безпокойствие и неосведоменост на младите и образовани хора. Те не могат да намерят реализация тук. Истината е, че те не могат да компенсират разхода на житейско време, тъй като някои са следвали по 10 година, други са теглили заеми, които не могат да върнат тук, а на Запад не могат да се осъществят поради рецесията “, разяснява професорът. Проф. Румяна Коларова изясни, че това е лявата обществена основа на митингите, за което десните партии би трябвало да потърсят решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР