Посланиците на държавите от ЕС включиха на вчерашното си заседание

...
Посланиците на държавите от ЕС включиха на вчерашното си заседание
Коментари Харесай

ЕС задължи България да забрани нощните вълци на Путин

Посланиците на страните от Европейски Съюз включиха на вчерашното си съвещание в санкционните описи водачите на прокремълския рокерски клуб " Нощни вълци " и не разрешиха достъп до европейска земя на неговите мотоциклетисти, заяви през днешния ден основаното в Брюксел електронно издание .

Според написаното " вълците " имат представителства в България, Словакия и Западните Балкани (Северна Македония и Сърбия - б.р.).

Според съветската Уикипедия техни клонове са открити също в Германия и Латвия.

Поименно възбраната визира ръководителя на клуба - прочут по прякор Хирурга, Алексадър Залдостанов (на 69 г). Той е посочен като доближен на съветския президент Владимир Путин и като уредник на мотопоходи в Европа, провокирали отвращение в Полша и други страни.

Залдостанов е бил уредник на пропагандни сборища в Крим, където е наричал Запада " сатанинска мощ, похитила Киев ".

Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се показва за " президент на европейския клон " на клуба, цитира 24 часа.

Ултранационалисти от " Нощни вълци " са доброволци във войната в Украйна и правят диверсионни акции. Клубът получава финансиране от съветската страна, която предизвиква неговите " патриотични " изяви.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 година Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на обичайна съветска просвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР