Посланиците на Чехия и Словакия у нас заедно със заместник

...
Посланиците на Чехия и Словакия у нас заедно със заместник
Коментари Харесай

"Еда 2023": Чехия, Словакия и България обсъждат развитието на архитектурата и  градоустройството

Посланиците на Чехия и Словакия у нас дружно със заместител кмета на Столична община и основен проектант на столицата София Здравко Здравков разискаха въпроси на развиване на взаимоотношенията в региона на архитектурата и градоустройството.

" International scientific workshop EDA 2023 бе извършен в заседателната зала на Направление архитектура и градоустройство. 

В рамките на семинара бе извършена среща сред посланика на Чехия Лукаш Кауцки, посланикът на Словакия Васил Гривна и заместител кмета на Столична община и основен проектант на столицата Здравко Здравков. 

Те са дискутирали усилване на обмяната на опит сред институтите на основните архитекти на Прага, Братислава и София. Обсъждани са и въпроси на развиване на взаимоотношенията в региона на архитектурата и градоустройството. 

Семинарът бе открит от Лукаш Кауцки и Васил Гривна.

След откриването последва серия от образци и решения на извънредно настоящи тематики като:

Интермодални терминали в дребни и приблизително огромни градове, проф. Здравко Русев;Карпатски тунел, Яна Снобко, проф. ЕАА, Братислава;Развитие на метростанциите в Софийското метро и благоприятни условия за взаимовръзки с различен тип превоз, Маньо Манев, проф. ЕАА, София;Модернизация на жп линия София – Драгоман – Сръбска граница, сектор Волуяк – Драгоман. Позиция 1: Проектиране на стоманен път,  контактна мрежа, уреди, строителство и авторски надзорна сектор Волуяк – Петърч, проф. Стойо Тодоров, инж. Владимир Попов, София;Безконфликтен скоростен градски превоз – метро, проф. Здравко Русев, Прага;Разширяване обсега на комбинирания превоз посредством внедряване на модерни интермодални технологии, проф. Дарина Нитова, инж. Найден Павлов, София;Зелен интермодален градски и крайградски ж. п. електротранспорт, проф. Стоян Братоев.

Делегатите на семинара оцениха изключителното качество и принос за развиването на строителната специалност на показаните планове и професионално стратегическо мислене от България, Словакия и Чехия за основаване на условия на успеваемост и комфорт на градската тъкан в осъществяване на мотото на форума Еда 2023 Насочено към бъдещето - Европейски Съюз 2030. 

В заключителното си слово президента на Европейската академия на архитектурата проф. Здравко Русев благодари за присъединяване на всички лектори от програмата, на всички сътрудници за основаването и избор на осъществената стратегия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР