Посланикът ни в САЩ трябва да бъде изпратен в постоянен

...
Посланикът ни в САЩ трябва да бъде изпратен в постоянен
Коментари Харесай

ИТН: В САЩ нямаме посланик, а скъпоплатен турист

Посланикът ни в Съединени американски щати би трябвало да бъде изпратен в непрекъснат отпуск и на негово място да бъде изпратен професионален посланик. Това се споделя в декларация на Има Такъв Народ против дипломат Георги Панайотов, прочетена от Тошко Йорданов, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Имаме следващата провокация - група американски сенатори са внесли в Американския сенат резолюция в поддръжка на участието на РСМ в Европейския съюз. Това е резолюция 581, към която има два притеснителни за България текста. В единия се загатва съглашението сред Гърция и Северна Македония от 2018 година, което съгласно текста спирало кандидатурата на страната за Европейския съюз, само че към този момент е позволен този проблем. В текста обаче на никое място не загатват Договора за другарство и добросъседство с България и двустранните проблеми произтекли от неговото неспазване. Да ги напомня - нарушение на правата на българите в тази страна, замяна на исторически събития, обвинявания във фашизъм, залегнали в просветителната им стратегия, побои и гнет, поради които по този начин наречената страна РСМ би трябвало да стои вън от Европейския съюз “, съобщи Тошко Йорданов.

В друга точка на резолюцията се желае от президента, държавния секретар и европейските съдружници на Съединени американски щати да лобират за участието на Република Северна Македония в Европейския съюз, забележете без други двустранни условия, което е в голямо несъгласие с българския народен интерес, изясни Йорданов. Външният министър на РСМ Буяр Османи назовава към момента неприетата резолюция вятър в платната - резолюцията не е призната към момента, само че те се хвалят с нея и като естествени български жители евентуално си мислите, че българският дипломат в Съединени американски щати е подхванал нужните дипломатически дейности да отбрани националния интерес, нещо, което директно му влиза в отговорностите. Уви в този момент очевидно имаме дипломат или по-точно в Съединени американски щати нямаме дипломат, а скъпоплатен екскурзиант, тъй като съветът му към Министерство на външните работи е бил да не вършим нищо, акцентира Йорданов.


Ще напомня, че същият екскурзиант от посолството един път изпусна една такава промакедонска резолюция и не направи нищо, а оправданието му било, че бил в отпуск, съгласно нас той би трябвало да бъде пратен незабавно в непрекъснат отпуск и на негово място да се изпрати същински българин и същински професионален посланик. Време е за дейности и този, който не го схваща и се спотайва, би трябвало да си върви, незабавно да си върви. Защитата на българските ползи просто няма отпуск, няма и почивни дни. Ако някой се е уморил да работи за България, ами да се маха незабавно, акцентира още Тошко Йорданов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР