Посланикът на Венецуела в София Ориета Капони отхвърля версията, че

...
Посланикът на Венецуела в София Ориета Капони отхвърля версията, че
Коментари Харесай

Посланикът на Венецуела у нас: САЩ блокира парите ни, защото иска нефта и златото

Посланикът на Венецуела в София Ориета Капони отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите, на Капони, информацията е част от огромната тактика на Съединените щати против Венецуела.
Нямам публична информация, която да съм получила, за идване на пари в България.

Това е част от незаконната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от през днешния ден е част от преследването на Съединените щати против Венецуела. Част от медийната и икономическа война против Венецуела.

И дано ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за народна власт единствено в страните с доста естествени запаси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна битка за народна власт. Знаем какво стана в Ирак, в Либия.

Затова имам вяра, че историята ни подсказва какво Съединените щати вършат за народите и хипотетичната им народна власт. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни благосъстояние. Венецуела има най-големия запас на нефт в света. Втори сме в света по ресурс от злато ", означи дипломат Ориета Капони.

Венецуела е под обсада и поради престъпните и незаконни наказания, които пречат на Венецуела да купи това, от което се нуждае. А то е храни и медикаменти. На границата с Колумбия блокираха лекарства против малария, диабет. Има толкоз доста пари, които са блокирани в редица непознати банки, какъвто е казусът с нашето злато, което е пленник в британски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим популацията с съществени артикули, от които се нуждае. Ето за какво не се нуждаем от филантропична помощ.

Червеният кръст, колумбийският червен кръст, споделя, че не ни се изпраща помощ, а оръжие. Нека ви напомня за случая " Никарагуа " от 1986 година, когато за Никарагуа беше изпратена същата филантропична помощ и по-голямата част от пратката се оказа оръжия.

Единствената помощ, която ние желаеме е да отблокират парите ни, с цел да оставят венецуелския народ да живее, както желае. Смятам, че тази филантропична помощ е един троянски кон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР