Посланикът на Великобритания в Гърция Матю Лодж съобщи днес, че

...
Посланикът на Великобритания в Гърция Матю Лодж съобщи днес, че
Коментари Харесай

Великобритания изпраща екип за спешна намеса на остров Родос

Посланикът на Англия в Гърция Матю Лодж заяви през днешния ден, че английските управляващи изпращат специфичен екип в Гърция, който да спомага за евакуацията на английските жители от остров Родос, където за шести следващ ден гори огромен горски пожар, оповестява в. „ Катимерини “.

„ След като обстановката с горските пожари се утежни през вчерашния ден, посолството на Англия в Гърция работи с гръцките управляващи, авиолиниите и туроператорите в поддръжка на английските жители на остров Родос. Екип за бърза интервенция на министерството на външните работи (Службата за външни работи, английска общественост и развиване (FCDO), е на път ", съобщи посланикът в изказване, публикувано в обществените медии, написа Българска телеграфна агенция.

Около 19 000 души са евакуирани от остров Родос поради горски пожар, който гори шести следващ ден на три фронта, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на климатичните промени и гражданската отбрана съобщи, че това е най-голямата евакуация поради пожар, случвала се в страната. Местната полиция осведоми, че 16 000 души са евакуирани по суша, а 3000 – по море от 12 села и няколко хотела. Няма потърпевши хора. Шестима души са били приети в болница за малко с респираторни проблеми, само че скоро са били изписани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР