Посланикът на САЩ в Унгария заяви, че Вашингтон ще предприеме

...
Посланикът на САЩ в Унгария заяви, че Вашингтон ще предприеме
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ разкритикува безумните антиамерикански послания на Унгария

Посланикът на Съединени американски щати в Унгария съобщи, че Вашингтон ще предприеме дейности в отговор на " безумните антиамерикански послания " на Будапеща и " разширяващите се връзки с Русия ", заяви „ Гардиън “.


В тирада в Будапеща Дейвид Пресман взе на прицел спорната външна политика на дългогодишния министър-председател на Унгария Виктор Орбан, като в същото време упрекна унгарското държавно управление в ширеща се корупция и подкопаване на самостоятелните институции.

" Тази тирада е за дълготраен другар и съдружник, който споделя и прави неща, които подкопават доверието и другарството ", сподели Пресман, визирайки Унгария.

" Не можем да не обърнем внимание на това, когато ръководителят на унгарското национално заседание твърди, че войната на Путин в Украйна в действителност е " водена от Съединените щати “ ", добави той.

" Не можем нито да разберем, нито да приемем министър-председателя, който дефинира Съединените щати като " основен съперник " на нашия съдружник Унгария. Или пък изказванието му, че държавното управление на Съединените щати се пробва да смъкна унгарското държавно управление - безусловно, с цел да го " победи ". "

Отношенията сред Съединени американски щати и Унгария се утежниха доста през последните няколко години, като американски чиновници показаха надълбоко отчаяние от съветското въздействие и решението на Унгария да забави присъединението на Швеция към НАТО.

Но речта, произнесена във връзка 25-годишнината от присъединението на Унгария към военния съюз, съставлява крайъгълен камък в 14-годишното отдалечаване на Будапеща от западните съюзи и демократичните институции.

Миналата седмица Орбан пътува до Съединени американски щати, където се срещна с Доналд Тръмп, който неведнъж е подкрепял и за който съобщи, че ще постави завършек на войната в Украйна.

Пътуването накара Джо Байдън да съобщи по време на предизборна демонстрация, че Орбан желае да построи " тирания " - коментар, който вбеси Будапеща и накара външното министерство на страната да извика Пресман.

В изявление за унгарските държавно следени медии след визитата в Съединени американски щати Орбан назова Тръмп " човек на мира ".

" Той няма да даде нито цент за украинско-руската война. Ето за какво войната ще завърши, тъй като е явно, че Украйна не може да се изправи на крайници ", сподели Орбан.

Запитан какво ще се случи, в случай че Байдън завоюва изборите, Орбан се пошегува: " Това би било неприятно. "

Пресман, без да загатва срещата с Тръмп, взе на прицел активността на Орбан в Съединени американски щати.

" Орбан, който от една страна безпричинно твърди, че държавното управление на Съединените щати се пробва да смъкна неговото държавно управление, обществено приканва за политическо проваляне на президента на Съединените щати и интензивно взе участие в партизански политически събития в Съединени американски щати ", сподели той.

Посланикът беше прям за това по какъв начин Вашингтон вижда връзките на Унгария с Москва. " Сега съдружниците на Унгария я предизвестяват за заплахите, които крият околните и разширяващи се връзки с Русия ", сподели Пресман.

Пресман, който упорства, че Съединени американски щати желаят положителни връзки с Унгария и че ще продължат да се свързват с държавното управление, съобщи, че държанието на Будапеща излага на риск връзките ѝ със Съединени американски щати. " Макар че дивата изразителност на унгарското държавно управление в следените от страната медии може да разпалва пристрастености или да разпалва електорална база, изборът да се разгласяват всекидневно безумни антиамерикански послания е политически избор и рискува да промени връзките на Унгария с Америка ", сподели той.

Посланикът прегледа и продължаващите опасения по отношение на положението на унгарската народна власт. " Гарантирането, че всички аспекти на държавната власт - от публичните поръчки, през лицензирането, дотациите за туризма, концесиите, данъчните и одиторските дейности, до регулаторната политика - обезпечават удобно отнасяне на компании, притежавани от партийни водачи или техните фамилии, родственици или остарели другари - това не са думи, а дейности ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР