Посланикът на Руската федерация у нас - Елеонора Митрофанова, е

...
Посланикът на Руската федерация у нас - Елеонора Митрофанова, е
Коментари Харесай

МВнР извика на среща Митрофанова заради смъртта на Навални, тя не се яви

Посланикът на Руската федерация у нас - Елеонора Митрофанова , е извикана на среща в Министерството на външните работи (МВнР) заради гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

На срещата обаче се яви Валентин Солодкин, краткотрайно ръководещ посолството. Пред него бе изработен демарш, с който се показва възмущението на българската страна от гибелта на Навални на 16 февруари в наказателната колония в Сибир, където бе незаслужено изпратен.

Част от тях ще обиден виновните за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални

От българска страна бе насочен апел управляващите в Москва да проведат неотложно оптимално транспарантно, задълбочено и обективно следствие, в това число с ангажирането на самостоятелна интернационална комисия, както и да изяснят всички условия, свързани със гибелта на Навални.

Изразено бе очакване в най-кратък период отговорните лица да бъдат подведени под наказателна отговорност. Отправен е зов тленните остатъци на Навални да бъдат неотложно предадени на фамилията, което да бъде свободно да провежда погребална гала.

„ Хитлер и Путин имат една методология на деяние “, посочи Чавдар Стефанов

България прикани за незабавното и абсолютно освобождение на всички други политически пандизчии, в това число на Юрий Дмитриев, Владимир Кара-Мурза, Иля Яшин, Алексей Горинов, Лилия Чанишева, Ксения Фадеева, Александра Скочиленко и Иван Сафронов, както и правозащитници, публицисти и антивоенни деятели, случайно арестувани за спокойно практикуване на човешките им права и опълчване на водената от Русия експанзия против Украйна.

Изразена бе угриженост по отношение на изискванията им на задържане и бе припомнено на съветските управляващи, че възбраната на изтезанията е безспорна съгласно интернационалното право.

От българска страна е изразено надълбоко безпокойствие от неотслабващите систематични репресии против съветското гражданско общество, демократични сили, политическа съпротива и сериозните гласове в Руската федерация и отвън нея.

Всичко към гибелта на Алексей Навални четете в нашия онлайн репортаж :

Всичко за гибелта и последвалите реакции четете в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР