Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се е извинила

...
Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се е извинила
Коментари Харесай

Митрофанова се е извинила на Кирил Петков. Посолството прави филоложко-философска експертиза

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се е извинила на министър-председателя Кирил Петков във връзка обява на посолството, заяви Министерският съвет. Това стана в неделя, откакто Митрофанова се е срещнала с премиера по негова покана.

Става дума за обява на страницата на съветското посолство във Facebook от 28 февруари. В нея се споделя, че дипломатическата задача към този момент има и собствен канал в Telegram, а освен във Facebook, и че това е направено “във връзка с осведомителната експанзия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги ”. Митрофанова беше упрекната от доста българи, че назовава по този метод българите и страната като цяло.
 Първоначалния вид на обявата на страницата на съветското посолство.
На срещата Петков е призовал посланичката да се придържа към общоприетите правила на дипломатическо другарство. Той също по този начин е настоял посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България и е изразил отвращение, че в формалния си привет към страната във връзка 3 март с Освобождението на България.

“Нашата благодарност към съветския народ за Освобождението не може да бъде принизявана посредством съпоставения с днешната братоубийствена война в Украйна ”, е споделил Петков.

Междувременно спорната обява на страницата на посолството във Facebook е изменена, като българският превод на известието е заличен. На негово място написа, че "в момента българския превод на обявата е подложен на филоложко-философска експертиза ".

Поведението на Елеонора Митрофанова провокира редица полицити, в това число и от ръководещата коалиция, да призоват тя да бъде оповестена за личност нон грата.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР