Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов няма да

...
Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов няма да
Коментари Харесай

Москва: Посланикът на Русия няма да се завърне скоро в САЩ

Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов няма да се завърне скоро във Вашингтон. Това съобщи за РИА Новости съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Сергей Рябков уточни, че завръщането на Анатолий Антонов ще зависи от идващите стъпки на Вашингтон във връзка с Москва. По думите му съветската страна чака от американците да покажат най-малко някакъв блян към релативно нормализиране на двустранните връзки.

Посланик Антонов беше поканен на съвещания в Москва, откакто в телевизионно изявление президентът на Съединените щати Джо Байдън отговори утвърдително на въпрос дали счита съветския си сътрудник Владимир Путин за палач.

Освен това Байдън се закани, че ще накара Путин да си заплати за намесата в американските президентски избори. Тогава от съветското министерство на външните работи обявиха, че Москва е заинтригувана да не допусне необратима деградация на двустранните връзки.

На първи април съветският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че датата на завръщане на дипломат Антонов във Вашингтон ще бъде избрана от президента Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР