Посланикът на Китай в Европейския съюз Фу Конг заяви, че

...
Посланикът на Китай в Европейския съюз Фу Конг заяви, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел ще посетят Китай


Посланикът на Китай в Европейския съюз Фу Конг съобщи, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел може да посетят Китай през първата половина на 2023 година, съобщава Global Times. Подготовката за визитата им е в ход и се чака скоро да стартират чести реципрочни визити на високо равнище сред Европейски Съюз и Китай, сподели Фу пред китайски медии.

Френският президент Еманюел Макрон също обяви, че през април ще посети Китай.

Дипломати от Европейски Съюз разкритикуваха отхвърли на Китай да назова спора в Украйна война и да призове за евакуиране на съветските войски от украинска територия. Фу сподели, че гневът на Европейски Съюз към Китай поради Украйна е ''ирационален'' и че Китай не желае въпросът да повлияе на развиването на връзките с блока.

След като външното министерство на Китай разгласява документ в петък, очертаващ позицията му по отношение на войната, Хорхе Толедо, първият посланик на Европейски Съюз в Китай, сподели пред кореспонденти в Пекин, че някои елементи от документа са притеснителни.

През декември Фу сподели, че войната е сложила Китай в доста сложна позиция спрямо ЕС, откакто Мишел, по време на посещаване в Пекин при започване на декември, прикани китайския президент Си Дзинпин да употребява въздействието на страната върху Русия по отношение на войната в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР